Kesän merkkejä

Kesän merkkejä lisää. Kuten lumenkorkeusmittari näyttää, meni lumenkorkeus viime viikolla Värtsilän laaksossa nollaan. Korkeimmillaan se kävi maaliskuussa 69 sentissä. Huhtikuun puolivälissä oli enää 30 cm. Vettä on tullut huhtikuussa 37 mm ja kun yöpakkaset hävisi rupesi lumetkin vauhdilla hupenemaan.

Lumenkorkeusmittari nollassa. Kuva Heino Turunen

5 comments for “Kesän merkkejä

  1. Kauan, kauan sitten tuon lumimittarin paikalla kasvoi turnipsia, eikä ollut yhtään kiva niitä kitkeä. Saattoi siinä jonain kesänä kasvaa myös Wärtsilän mustaa. Ilmankos nyt puut ovat noin komeita! Eräänä kesänä tehtiin paikalle ruismaata. Huussin jätösten mukana tulleita sanomalehden palasia oli tuulessa lentänyt pappilan aidan sisäpuolelle. Rovasti Uski tuli siitä nuhtelemaan. Ei kuitenkaan syyttänyt synnistä. Epäsiisteydestä kai puhui, kun takapuolta siistineet Karjalan Maan riekaleet sotkivat pappilan pihanurmikkoa.
    Oi, niitä aikoja, oi aikoja, ei ne koskaan palaa takaisin! Ierikka

  2. Meillä kävi eilen vieraita Rääkkylästä. Kertoivat pääskyspariskunnan tulleen navetan vintille pesimään. Ei oikein kesälle tunnu. Vähissä on pääskystenkin eväät.

  3. Kesän merkkejä lisää. Tänään 2.5 Jänisjoen veden korkeuden nousu näyttäis hidastuneen. Matkaa olisi ollut vielä 90 ja 80 lukujen korkeusennätykseen 70 cm. Yhdeksänkymmen luvun korkeus ennätys ja alin veden korkeus ero oli vuoden sisällä 2m 70 cm.

  4. Kyllä Hempan kuvassa on kaunis väritys maassa. Mirjasisko

  5. Mirjalle tiedoksi, kun katsoo kuvaa tarkemmin niin kesän vihreys on perua sammaloituneesta ruohosta. Johtunee varmaan siitä, että meillä on joko niin laiska, samaton, tai juoppo puutarhuri , joka ei ole hoitanut hommiaan.
    Mutta kesän merkkeihin. Jänisjoen veden sekä juoksutus nopeuden , että veden korkeudeuden tarkkailuun olen tavallaan sitoutunut eri projektien toimesta. Voinen kertoa, että tänä keväänä ei päästy ennätys korkeuksiin. Jäätiin niistä noin 45 cm vaille ja tänään 16.5 oli pinta laskenut 75 senttiin max korkeuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *