Joulun jälkeen vilkasta

Pakkasukko ja pakkastyttö Venäjän tullilla, jossa liikenne on viime aikoina sujunut huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin. Kuva EJ

Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla on odotettavissa vilkasta joulun ja loppiaisen välisenä aikana. Koko vuoden liikenne on ollut 25 prosentin kasvussa.

Liikenne vilkastuu pääasiassa venäläisten ostosmatkailuun sekä joulun ja uudenvuoden viettoon liittyen. Suomeen saapuvassa liikenteessä vilkkainta lienee heti joulun jälkeen tiistaista alkaen.

Juhlapäivät eli uudenvuodenpäivä ja loppiainen lienevät hiljaisempia, koska kaupat ovat tuolloin kiinni. Rajanylitysliikenne jatkunee vilkkaana aina loppiaisen jälkeiselle, 9.1.2012 alkavalle viikolle, etenkin paluuliikenteen osalta.

Vilkkaimpina aikoina matkustajia kehotetaan varautumaan mahdolliseen jonotukseen sekä Suomeen saapuvassa että Suomesta lähtevässä liikenteessä.

Liikennetilanteesta tiedotetaan radiossa Pohjois-Karjalan alueella normaaliin tapaan kahdesti päivässä annettavalla ruuhkatiedotteella.

Tänä vuonna Niiralassa saavutettiin miljoonan matkustajan raja jo lokakuun puolivälissä, kun vuonna 2010 se tapahtui vasta joulun seutuun.

 

Kampanjointia

Itäisen alueen PTR-viranomaiset (Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos) kampanjoivat ensimmäistä kertaa yhteistyössä sujuvamman ja turvallisemman rajanylitysliikenteen puolesta. Pääasiassa vuodenvaihteen henkilöliikenteen matkustajille suunnattu viestintäkampanja toteutetaan 1.12.2011 – 8.1.2012 välisenä aikana ja sen tavoitteena on lisätä venäläismatkailijoiden tietämystä Suomessa noudatettavista määräyksistä ja ohjeista sekä tavaroiden tuonnin ja hallussapidon että liikenteen osalta.

Kampanjan aiheina ovat muun muassa talvirengaspakko, ajovalojen, matkapuhelimen ja turvavyön käyttö ajon aikana, vaarallisten esineiden ja tutkanpaljastinten tuonti ja hallussapito sekä rattijuopumus. Tietoa jaetaan matkustajille esimerkiksi internetin eri sivustojen (PTR-viranomaisten sivustot ja www.rajaliikenne.fi) ja jaettavien esitteiden avulla. Itärajan rajanylityspaikkojen lisäksi kampanja ulottuu Itä- ja Kaakkois-Suomen alueille laajemminkin.

Itäisen alueen PTR-yhteistyössä ovat mukana Liikkuva poliisi sekä Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson poliisilaitokset, Itäinen tullipiiri ja Rajavartiolaitoksesta Pohjois-Karjalan ja Kaakkois-Suomen rajavartiostot. Viestintäyhteistyö jatkuu vuoden 2012 aikana ja sen tavoitteena on tuoda esille rajanylitysliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta lisääviä teemoja.

Post navigation

1 comment for “Joulun jälkeen vilkasta

  1. Se alkaa monille meille rajatien varren pienpuurtajille ”toinen joulu” joka kestää aina tammikuun puoliväliin saakka!

    Venäläismatkailijoiden tulvaa selittää ajanjakso johon sisältyvät Suomessa alkavat ALE-myynnit, uusi vuosi, venäläisten joulu (6.1.) ja venäläisten vanha uusi vuosi (13.1.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *