Aku ja kumppanit

Aku Ankka – lehden juhlakirja, Sanoma Magazines 2011.

Ennen oli tapana, että Aku Ankka -sarjoja pätkittiin ja niistä poistettiin mm. lapsille sopimattomia kohtia. Erään version kummitukset piirrettiin uusiksi ja kummitusten tilalla oli naakkoja.

Suomessa ei editointeja tehty, vaan Tanskassa, jota kautta sarjat tulivat aluksi Suomeen. Joskus tarinan alkuperäinen juju hävisi kokonaan ja joku jutun sivujuonne otettiin pääosaan. Juhlakirjan sarjat on julkaistu alkuperäisessä muodossaan, eli lyhentämättöminä.

Kun Roope lähtee Afrikkaan, hän ottaa Akun ja veljenpojat mukaan safarille. Tietysti nämä ottavat ilmaisen matkan hihkuen vastaan. Mutta perillä odottavat raskaat työt matkatavaroiden kantajina. Roope nimittäin suunnistaa omistamilleen timanttikaivoksille, joiden tuotto näyttää miinusta. Kun Roope pääsee kaivoksille paljastuu, että kaivosvastaava käärii rahat taskuihinsa. Mitäpä muuta kuin pannaan asiat järjestykseen. Se ei tosin onnistu aivan helposti.

Mikki ja Hessu taas harrastavat kivien etsintää ja joutuvat todistamaan ilmaa kevyempien heliumkivien arvoitusta. Rosvoilla on sormensa pelissä ja tietysti itse Musta Pekka tulee mukaan kuvioihin.

Pepi jää lastenvahdiksi kotiin, kun emo ja isä lähtevät vähän viihteelle. No pikkuinen sisarustrio järjestää Pepille monenmoista harmia ja talon emäntä ottaa pulttia, kun pyykitkään eivät säästy villeiltä koiralapsilta.

Aku Ankka – lehti oli 50 – 60 – luvulla suosittu lukemisto. Vanhin veli toi niitä Joen kaupungista, kun tuli viikonlopuksi kotiin Värtsilään lukio-opinnoista. Ihan jännityksellä noita lehtiä odotettiin. Nykyisin lukija huomaa tietyn naiiviuden sarjoissa, joita silloin ennen tuli ahmittua enempiä kritisoimatta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *