Niirala kehittyy

Huumeita etsitään Niiralan raja-asemalla, tässä näytösluonteisesti viime syksynä. Kuvat EJ

Suunnittelu Niiralan rajanylityspaikan kehittämiseksi on julkisuudessa olleitten tietojen mukaan käynnistynyt. Tällä pyritään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, jotka saattavat olla mittavat. Suunnittelua ovat vauhdittaneet kasvavat liikennemäärät. Tänä vuonna arvioidaan päästävän 1,3 miljoonaan rajanylitykseen, missä olisi kasvua 30 prosenttia.

Tarkastustilat kaipaavat laajennuksia ja liikenne lisäkaistoja. Lisäksi samaan Niirala-kimppuun liittyvät tien parantaminen rajalta valtatie kuudelle saakka sekä Niiralan alueen kaavoitus. Niiralassa olisi pystyttävä reagoimaan nopeasti esimerkiksi elinkeinoelämän kehittämishankkeisiin.

Suunnittelussa on epäilemättä paras ottaa lähtökohdaksi EU:n ja Venäjän välinen viisumivapaus. Se tulee ennen pitkää, oltiin siitä Suomessa mitä mieltä tahansa.

Pienoinen pilke silmäkulmassa voisi esittää, että Niiralassa olisi hyvä paikka rajakoirien koulutuskeskukselle, täällä tuntuu olevan osaamista ja lahjakkuutta sillä alalla. Ja samaan syssyyn siinä menisi huumekoirienkin valmennus.

Mainiot rajakoirat ovat Värtsilän ylpeys. Niihin tutustuttiin viime kevään Rajanryssäyksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *