Kukkien poiston aika

Kaunista tulee. Kuva EJ

Värtsilän keskustasta yritetään taas tehdä cityä poistamalla tienvarsilta luonnonkukat. Ainakin se saadaan aikaan, että kevään siistimisen jälkeen tienvarsiin heitetty roina paljastuu näkösälle.

Ehkä joku insinööri Helsingissä on saanut päähänsä, että nyt on oikea aika. En ymmärrä, kenen intresseissä on poistaa maaseudulla juuri kukkaan puhjenneet leinikit, kissankellot, koiranputket ja juhannuskukat sekä monet muut vuoroaan odottavat koristukset. Muuta niitettäväähän tienvarsissa ei tähän aikaan kesästä ole. Parempi ajankohta olisi syksyllä, jolloin pajunvesojakin olisi jo kasvanut.

Sellaisenkin perustelun olen kuullut, että luonnonkukat levittäisivät kesän mittaan siemeniä pelloille. Höpönpöpö. Sitten pitäisi kukat juuria aika tarkkaan. Lupiini saattaa olla eri asia, mutta sehän onkin ihmisen aikaansaannoksia.

Tuolla etelässä päin ei ole vielä kaikkia kukkasia niitetty. Kirjailija Jouko Varonen oli kuvaillut niitä Lappeenrannassa. Pannaan kuvia verkkolehteen Värtsilän kukkapiennarten muistolle.

 

 

 

 

 

 

 

5 comments for “Kukkien poiston aika

  1. Voi ei!!!
    Kyllä tuonkin ajan ja siihen käytetyn rahan vois käyttää viisaammin kuntalaisten hyväksi. Ei taida asiasta päättävillä olla tietoa tien pientareilla kasvavien kukkien positiivisista vaikutuksista. Vai onko se niin, että kun koneita on hankittu,niin niille pitää olla jotain käyttöä kaiken aikaa. Tuskin kävisivät viikatteella pientareita niittämään.

  2. Kesän monimuotoinen kukkaloisto tienvarsilla olisi
    ilo silmälle, ainakin siinä pelkääjänpaikalla sitä
    ehtisi katsella. Tämä liian aikainen parturointi
    on nyt suuntaus. Loppukesä on oikea aika. Lupiinikaan
    ei leviä kukkapenkissä, kun siitä poistaa kukinnan
    jälkeen siemenkodat. Miksi työ tehdään noin raskaalla
    kalustolla, eikös tämä työ tarjoaisi kesätöitä nuorisolle
    vähän kevyemmillä konsteilla tehtynä?

  3. Ihan oikeita havainnointia Palautteen antajat. Tienhoitolaitos (ei laiton) On varmaan lukenut läksynsä ympäristön hoidosta. Oikein on se, että risukot, pusikot ja heinäkulokot eivät kaunista mitään asutus ympäristöä. Tienvarsi, kylä ja taajama maisemat pitää olla hidettuja, eikä mitään itikka lepikoita. Ajankohta on vain sattunut väärään aikaan. Jos tälläisia erehdyksiä on odotettavissa lisää, niin tulevaisuudessa saadaan nähdä varmaan samoja niitokoneita jo maaliskuulla.

  4. Huomasin matkustaessani Taalainmaalle Göteborgista, että tien penkereet kukkivat , oli ihana katsella Lupiineja kun niitä oli erivärisiäkin ja monen kilometrin matkan .
    Oli sinne kylvetty muitakin kukkia mutta en tunnustanut niitä autonikkunasta.
    Täälläpäin kylvävät tiepuoliin kukkasia.
    Tietysti tiepuolet ovat siistit.
    Silmä nauttii ja lepää kauniilla kukkalaitteilla joita on pysähtymis paikoissa.
    Rakastan luonnonkauneutta.
    Kuumuus saisi vain loppua,meinaa ihan sulaa .
    Siltojen kaiteet oli kukitettu sinisillä ja punaisilla Petyneillä .
    Tosi kaunista!
    Katselen Netistä kuinka ihania kuvia siellä onkaan eläimistä ja luonnosta.
    Maila kiittää kuvanottajia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *