Kuvausreissu

Pihatiellä. Kuva Jouko Varonen.

Kolossa. Kuva JV

Käväisin kuvausreissulla Lappeenrannan Konnunsuolla ja Mikonsaaressa. Joutsenet olivat kansoittaneet pihatienoon.  Eipä nuo erityisesti säikkyneet kuvaajaa. Kävelivät pihatiellä kuin ”harviisvieraat”.

Tikka oli tehnyt pesäkolon lahoon puuhun ja tietysti kolon päällä oli sateensuoja. Eivät nuo linnut tyhmiä ole. Tikka sujahti koloon kun kävi välillä sähkötolpasta toukkia. Tulipahan kuvaan ”jännitettä”.

Töyhtöhyyppä paimensi poikasiaan pellolla. Näyttivät poikaset jo oppineen maastoutumisen taidon. Vain harvoin pilkahti pää heinien lomasta. Kuoveja oli ilmestynyt maisemiin. Niitä odottelin jo vähän aikaisemmin, mutta antoivat odottaa itseään.

Kuovi tarkkailee. Kuva Elisabet Varonen.

Saimaan rannalla kukkivat rentukat. Aikaisemmin siellä oli myös miekkaliljoja, mutta veneilijät, pahalaiset käyttivät rantaa parempiin tarkoituksiin ja jyräsivät ne pois. Paljon niitä on Saimaan rannoilla.

Silkkiuikku oli tehnyt pesänsä, kuten tapoihinsa kuuluu, kelluvalle alustalle. Oli kuitenkin oppinut, että hajurakoa pitää ihmisiin vähän olla. Edellisenä kesänä oli pesä aivan autotien vieressä, ja sehän merkitsi kärkkymistä uteliaiden autoilijoiden varalta ja joskus kohtalokasta pesän vartioinnin laiminlyöntiä. No, varikset olivat moisesta hyvillään.

Kesä on jo pitkällä. Tsemppiä sinne kotiseudun Värtsilän luontoharrastajille.

Uikun kelluva pesä. Kuva JV

2 comments for “Kuvausreissu

  1. Taideteoksia nämä kuvat ovat!

    …jos haikuilisi…

    joutsenten siivet
    vilkuttivat,saapuivat
    jo uskolliset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *