Kiittämätön pöllö

Tämä viirupöllö on kuvattu Lammasmäentien alkupäässä Miljoonarinteessä. Kuva EJ

Katsellessani pöllökuvia Värtsin sivulta tuli mieleeni tapaus eräältä kesältä.

Laskeuduin autolla Miljoonarinnettä alaspäin, kun huomasin keskellä tietä “tapin”. Kuka kumma tuommoista ilkeyttä harrastaa, kerkesi jo mielessäni vilahtaa. Jarrua painaessani totesin “tapin” pöllöksi. Tuohan pitää pelastaa tieltä pois ennen kuin joku ajaa sen yli. Sopivasti löytyi parkkipaikka. Ei kun tuumasta toimeen!

Lähestyin pöllöä samalla valmiina pysäyttämään muuta liikennettä. Pöllönpoikanenhan se, mutta kookas. Ja kookkaat olivat kynnetkin. Nokkakin näytti teurastajan kirveeltä. Miten tuohon tartut paljain käsin? Tuulitakki lensi päältäni ja kiepsautin pöllön siihen. Ei tuo hanttiin laittanut. Kuvitteli kai tällaisenkin kuuluvan linnun elämään.

Siitä sitten ojan penkalle otusta vapauttamaan. Juuri kun olin kumartunut riisumaan pöllön lasta takistani, se tapahtui. Pöllöemo hyökkäsi. Se iski kyntensä ja nokkansa selkääni, jota nyt suojasi vain kesäinen T-paita. Samaan aikaan jokin auto suhahti ohi pysähtymättä ihmettelemään touhujani. Pöllökään ei jäänyt paikoilleen. Se lensi läheisen puun oksalle seuraamaan hyökkäyksensä vaikutusta. Hyökkäys sai aikaan vain sättimisen: “Oletkos sie niin pöllö, ettet ymmärrä, että pelastin pentusi varmalta liikennekuolemalta.”

Kotona kerroin miehelleni tapauksen. Selvisi, että kyseessä oli viirupöllö, joka saattaa olla hyvinkin aggressiivinen puolustaessaan oikeuksiaan.

Paita pantiin pyykkiin ja selkä saunaan hautomaan haavojaan.

Irene Peuhkurinen

3 comments for “Kiittämätön pöllö

  1. Kiitos, Irene, varoittavasta tarinasta! Koetan ohittaa kaikki pöllöt, vaikka olenkin kaksi kertaa tapellut metson kanssa täällä Kaustajärven jäällä. Mutta pöllöjä koetan kiertää. Olen sen verran herkkähipiäinen. terv. Erkki

  2. Hyviä juttuja tässä lehdessä, että oikein maakuntaradio eilen mainitsi. ………………Satuin kuulemaan.

  3. Ilmankos juttujen lukukerrat eilispäivältä olivat ponkaisseet pariin tuhanteen. Olihan siellä luettavaa. Edellinen ennätyspäivä oli noin 1 700.

    Itse en sattunut radiomainintoja kuulemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *