Peetu pärjäsi taas

Värtsiläiset sukujuuret omaava lumilautailija Peetu Piiroinen sijoittui kolmanneksi vuoden 2010 urheilijakisassa. Peetu voitti viime vuonna olympiahopeaa ainoana hiihtäjänä.

Vuoden urheilijoita valitsivat maan urheilutoimittajat. Ykkössijalle äänestettiin suunnistaja Minna Kauppi ja kakkoseksi taitoluistelija Laura Lepistö.

Esimerkiksi Aino-Kaisa Saarinen ja Tero Pitkämäki jäivät Peetun taakse. Ehkä joku lukijoista osaisi antaa tarkan selvityksen hänen värtsiläisistä juuristaan. Lieneekö kuulua ilveksenhiihtäjien sukua?

Värtsissä käsitellään urheiluasioita valitettavan vähän. Toimittajilta taitaa puuttua alan ammattitaito. Ehdotan kuitenkin Tohmajärven kunnalle, että Peetun kunniaksi pystytettäisiin pikimmiten lumikouru Värtsilän koulun pihalle. Ja patsas Arppen patsaan viereen.

15 comments for “Peetu pärjäsi taas

 1. Peetu on edesmenneen Janne Piiroisen pojan,niinikään edesmenneen Martti Piiroisen pojanpoika.

 2. Lieneekö vielä sukua Värtsilässä?

 3. Peetun mummolla Liisa Piiroisella, Martti-vainaan leskellä, on kesäpaikka Koukkarinlammen rannalla. – Liisan mukana tulee hymyilevä kesä Värtsilään.

  Lyhyt sukuselvitys itsekkäästi laadittuna:
  Iida Piiroinen, s. Lintunen, ukkini Eerik Lintusen sisar, puoliso Juho Piiroinen. Heillä poika Janne, jolla poika Martti, vaimonsa Liisa Parviainen, Peetun mummo.
  Ulkomuistista toivottavasti oikein, E.L.

 4. Näyttäs siltä, että Peetua voijjaan pitää ikään kuin Värtsilän omana poikana.

 5. Tässä voisikin muistutella mieleen hyvin pärjänneitä
  värtsiläisiä (vartsiläläisiä, kuten silloin sanottiin) talvi-
  urheilijoita.
  ”Äitee” Siiri Rantanen oli melkein. Hänhän oli kotoisin
  Kaurilasta mutta hänen miehensä Kalle oli Värtsilästä.
  Kallen isä Tauno taas tuli muistaakseni siirtolaisena
  Vanhasta Värtilästä.

 6. Heh… Johannes mietin juuri samaa!

  Ei tullut kuin Äitee ja Arvo Kinnari mieleen. Mutta oliko näin ettei Arvo palvelut sittenkään koskaan Värtsilän alueen rajavartiostoilla vaan vain Kiteellä?? Arvohan menestyi hyvin ampumahiihdon suurkisoissa.

 7. Kyllähän Arvo Kinnari OLI ja asui Niiralassa, Värtsilän vartiolla- nykyisellä Tohmajärven vartioaseman rivitaloissa. Sitä en muista oliko Suunnistuksen maailmanmestari edesmennyt Olavi Svanberg myös asumassa täällä, ainakin X vaimo on Kejosen tyttöjä. Läytyyköhän vielä muita?

 8. En tiennytkään, että Peetu Piiroisella on velipoika Petja, 19. Petja on nyt sekä nuorten että aikuisten maailmanmestari lumilautailun big air -hypyssä (mitä se lieneekään). Hän teki lehtitietojen mukaan mm. frontti tonnin espanjalaisessa koripallohallissa (?), jossa oli maailmanmestarin mielestä hiukan liian kuuma.

  Alkaa pökerryttää tämä värtsiläisten urheilumenestys. Roddy oli kiertänyt Uuvenkylänlammen hiihtolatusen ja Petja voittanut mualimanmestaruuven.

 9. Peetu seisoi myös eilen korkeimmalla palkintopallilla voitettuaan half-pipe TTR-turnauksen osakilpailun Sveitsissä.
  Riitta A

 10. Petjan ja Peetun isän isän äiti Saimi Piiroinen os. Karvinen oli Värtsilästä. Saimi ja Janne elelivät Selkäkylällä. Saimi oli kotoisin Patsolanmäeltä, jossa veljensä poika edelleen pitää kotitilaa.

 11. Peetu on jälleen Suomea edustamassa. Tällä kertaa Korean Olympialaisissa. Peukkua Peetu !

 12. Maailma on pieni.Isäni Pentti Piiroinen oli Peetun ja Petjan isoisän Martin serkku.Äitini Liisa Piiroisen os.Martikainen serkku Siiri Rantanen os.Lintunen on Mummoni Laina Martikaisen os.Lintusen veljen Juho Lintusen tytär.

 13. Olympialaisten lumilautailussa halfpipen finaaliin päässyt Peetu Piiroinen joutui pettymään loppukilpailussa. Piiroinen kaatui kaikki kolme laskuaan ja sijoitus oli 12:s eli finaalin viimeinen.

 14. Peetu on silti vanha konkari ja minun suosikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *