Viitatiaisia nyt tunnistamaan!

Tämän päivän paikallislehti Uutis Alasimessa oli hyvä juttu viitatiaisista mainion Tuomo Erosen kuvan kera. Tämä ennen näkemättömän vaelluksen keskeisin paikka on, mikäpäs muu kuin, oma Värtsilämme. Siis koko valtakunnassa!

Viime viikonvaihteessa Tuomon kanssa tapaamiemme lintujen ja muilta saamieni havaintojen mukaan meillä on nyt täällä 11 lintua. Neljä Lampelantiellä ja Savikolla ja kolme Rääsynrinteellä. Lisäksi Tohmajärven Oravaarassa neljä ja Sintsissä kaksi. Tuohon lukuun vielä kolme vaeltavaa Värtsilässä ja kolme Tohmajärvellä, niin ollaan aivan ylivoimaisissa luvuissa Suomen kamaralla.

Eli nyt on aika laitella siemen- ym. talisyötöt paikoille ja alkaa tarkkailla tavallisen hömötiaisemme kaltaisia vierailijoita. Viitatiainen on siis rusehtavan lämminsävyinen ”pi-tshä”-lintu. Selän yksivärisyys on hyvä värituntomerkki.

Ilmoitelkaapa minulle, jos tapaatte näitä harvinaisuuksia. Kuvankin saa ottaa, vaikka lasin läpi.

Hannu Kivivuori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *