Valkoinen vainaa

Tapasin syvällä metsässä lumikon, valitettavasti vain oli henkensä heittänyt. Polun vieressä pötkötteli. Mikä lie tullut, ulkoisia väkivallan merkkejä ei näkynyt. Lumikotkin saattavat tulla vanhoiksi. Tai oisko töllönnyt nauruun minut nähdessään.

Euroopan pienimmän näätäeläimen turkki oli jo kokonaan valkoinen, kuten talvella. Joskus sen näkee puikkelehtivan lähempänäkin asutusta. Kärppä on samantapainen, mutta isompi, ja sen hännänpää on musta.

4 comments for “Valkoinen vainaa

  1. En malta olla kommentoimatta tähän, vaikkei asia mitenkään liity Värtsilään. Tekstissä mainitaan kärppä ja siinäpä aasinsilta kommenttiini. Olin menossa Kallion kirjastoon keskiviikkona iltapäivällä ja mitä minä näinkään. Kärppä paineli tuhatta ja sataa pitkin Kolmatta linjaa! Vaikka kamera oli valmiina kädessäni, niin en ennättänyt saada otuksesta kuvaa.

  2. Lissu,

    oisko kärppä kiirehtinyt antamaan Oivan portsarille lantin, jonka velkaa jäi…

  3. ”Haisee kuin kärpän raato”, sanottiin ennenvanhaan, mutta toisaalta kaikissa saduissa kunikailla oli hienot kärpännahkaviitat.
    Vittaankin tässä samalla Värtsi-lehden tämänpäiväiseen sukunimijuttuun. Lapsuudenkotini naapurissa (Joensuussa) oli vanha harmaa mökki jota sanottiin Kärpän mökiksi koska siinä asui Kärppä niminen perhe. ”Kärpän tytöillä” oli vaaleat kiharat hiukset ja niinpä he saivatkin kansakoulun näytelmissä prinsessan roolin. Ja taitaapa
    Matti Röngän dekkareissakin seikkaila Kärppä niminen mies?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *