Pohjois-Karjalan suursuunnistus 1955

Värtsilän Kisa (VäKi) mukana viimeiselle osuudelle saakka

Täällä Itä-Suomessa oli takavuosina todella rankka viestisuunnistus.
Koli – Joensuu välillä. Verkkolehden lukija löysi yhden artikkelin kyseisestä suunnistuksesta.

Sanomalehti Karjalainen 21.6.1955


Eräs artikkelin kohta tässä suurennettuna
”Viestin pisin osuus oli väli Puso-Heinävaaran koulu eli 16 km. Kello oli jo yli 4.30 ennenkuin ensimmäinen mies saapui koulun pihamaalle, missä vaihto sijaitsi. Tämä oli Kuopion. . .”
Hypätään vähän yli

”… Keskeyttäneiden luku nousi kahdella kun Kuopion Suunnistajat III ja Ylämyllyn Yllätys olivat saaneet tarpeekseen. Pohjois-Karjalan joukkueista oli mukana enää Värtsilän Kisa, joka kamppailikin urhoollisesti aina viimeiselle osuudelle saakka, jolloin sen ankkuri keskeytti”

Tässä tulosten tekstiä suurennettu.
Joukkueessa on suunnistanut Alpo Piiroinen, K Reijonen, Lauri Piiroinen, Oiva Tikka, Erkki Sivonen, ankkuri ei ole tiedossa

Share

1 comment for “Pohjois-Karjalan suursuunnistus 1955

  1. Huh huh
    Monta mielenkiintoista asiaa Värtsilän Kisan taipaleelta. Löytyisiköhän näistä ”suursuunnistuksista” jotain Kisan historiikista. Tämähän on melkein kuin Jukolan viesti, mutta Pohjois-Karjalan omin voimin järjestetty pitkä suunnistus, jossa oli myös hämärä (yö osuuksia). Luulisin, että näitä on järjestetty muinakin vuosina ja toisin päin Joensuusta- Kolille.

    Arveluni perustuu siihen, että olen ollut myös mukana jossain rankassa viestissä, ja keskeyttänyt jossain Ahmovaaran suunnalla. Kukaan ei viestissä aivan helposti keskeytä. 1:100 000 kartalla rasti olivat aika harvassa ja joku muukin keskeytti.

    Ylläolevan suunnistuksen joukkueista vain puolet pääsivät maaliin saakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *