9 tietä levennetään

9tietälevennetään

Kuva: karjalainen.fi

Ely-keskus on päättänyt leventää valtatietä 9 Tohmajärven ja Niiralan välisellä osuudella ensi kesän päällystystöiden yhteydessä noin 11 kilometrin matkalla.

Tietä levennetään yksi metri siten, että päällysteen leveys toimenpiteiden jälkeen on 7,5 metriä. Ajokaistojen leveydet pysyvät ennallaan. Leventäminen pystytään toteuttamaan pääosin nykyisellä tiealueella.

Kaurilan suoralla. Kuva: Eira V

Kaurilan suoralla. Kuva: Eira V

Paikalliset asukkaat, kunta ja rajavartiosto ovat esittäneet parantamistoiveita tielle. Kesällä toteutuva tien leventäminen parantaa erityisesti kävelijöiden ja pyöräilijöidttaen liikenneturvallisuutta, mutta leventämisen toivotaan vähentävän myös ajoneuvoliikenteelle sattuneita kohtaamisonnettomuuksia

Leveämpi tie nostaa toisaalta helposti ajonopeuksia, minkä vuoksi tieosuuden pahimpien kaarteiden kohdalle tullaan todennäköisesti asemaan nykyistä nopeusrajoitusta alhaisempi nopeusrajoitussuositus eli 60 kilometriä tunnissa.

Lähde: Karjalaisen verkkolehti

2 comments for “9 tietä levennetään

  1. Tapahtuuko tien levennnys kokonaan nykyisellä raitilla vai syntyykö oikaisuja tai muita uusia avauksia? Hipooko levennys jossain talon seinää? Rakennetaanko suojavalleja? Löytyykö näihin vastauksia, jotka voi nähdä Värtsin sivuilta?

    Miten operaatio liittyy venäläisten ja etelä-karjalaisten yhteiseen pyrkimykseen, että avataan uusi rajanylityspaikka Parikkalaan?

  2. Jalankulkijoiden turvallisuus paranee. Se hyvä asia. Uusi-Värtsilän kohdalla usein jalankulkijoita joilla ei muuta vaihtoehtoa ollut kuin hypätä ojaan, kun esim. kaksi autoa tulee kohdalle samanaikaisesti.. rekasta puhumattakaan.

    Levennetty tie antaa pelivaraa vaaratilanteissa myös autoilijoille.. Nyt talvella voimaan asunut 60 km/h nopeusrajoitus Kaurilan kohdalla oli hyvä päätös!

    Tässä linkki juttuun 9-tien turvallisuus parani Kaurilassa https://www.vartsi.net/2015/02/07/paljon-puhuttu-9-tie/

    Hyvä että tänne syrjäseudullekkin investoidaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *