Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – tammikuu 2015

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella tilanne oli tammikuussa vakaa.

Rajatarkastukset

rajavartiolaitos95vNiiralan rajanylityspaikalla rajan ylitti tammikuussa 120 978 henkilöä, jossa on laskua viime vuoden tammikuuhun (133 721) verrattuna noin 9,5 prosenttia. Venäläisten rajanylittäjien määrä Niiralassa putosi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 37 prosenttia. Rajanylittäjistä noin kolmannes oli venäläisiä. Venäläisiä rajanylittäjiä oli yhteensä 40 187 henkilöä, kun viime vuoden tammikuussa heitä oli 63 576. Suomalaisten rajanylittäjien määrä vastaavasti kasvoi noin 15 prosentilla (v. 2015 tammikuu 80 076 ja v. 2014 tammikuu 69 487).

Niiralassa evättiin tammikuussa neljän henkilön maahan pääsy puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi. Lisäksi kolme henkilöä käännytettiin rattijuopumuksen tai sisämaassa tehdyn näpistyksen johdosta.

Uusien kaistojen käyttöönotto Niiralan rajanylityspaikalla on viivästynyt uusien kaistojen liikenneopasteiden toimitusvaikeuksista johtuen. Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtama VT9 parantaminen Niiralan rajanylityspaikalla -hankkeeseen liittyvien puuttuvien liikenteenohjauslaitteiden ja -opasteiden asennukset siirtyvät arviolta helmikuun loppuun tai maaliskuulle. Uusien kaistojen käyttöönotosta tiedotetaan erikseen. Viivästyksestä huolimatta rajanylitysliikenne Niiralassa on ollut sujuvaa.

Joensuun lentoasemalla ulkorajatarkastuksia ei suoritettu tammikuussa.

Tilapäinen rajanylityspaikka Lieksan Inarissa oli suljettu tammikuussa ja on avautunut liikenteelle 2.2.2015 alkaen.

Rikostorjunta

Niiralassa havaittiin tammikuussa kolme rattijuopumusta.

Lisäksi havaittiin 21 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta, neljä ulkomaalaisrikkomusta sekä kymmenen muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 12 rangaistusvaatimusta, yksi rikesakko ja 21 huomautusta.

Lähde: www.raja.fi/p-kr

1 comment for “Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – tammikuu 2015

  1. On todella tärkeää, että saamme seurata rajanylistyspaikan tapahtumia Värtsissä. Lukemani tiedotus tukee omia havaintojani. Käytännön muutoksia on tapahtunut sekä Venäjän että Suomen puolella. Mielenkiintoisia monessa suhteessa! Joustavuuden suuntaan ollaan menossa.

    Tänään kurssi oli 72 ruplaa/euro ja bensan hinta 31.5 ruplaa/litra. Että silleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *