9-tien turvallisuus parani Kaurilassa

Tältä se näyttää ratin takaa. Videolla näkyy pitkän Kaurilan suoran jälkeen paljon puhutut Kaurilan ns. ”ässämutkat”, joilla on sattunut monet kolarit ja ulosajot.

Uudet 60 km/h nopeusrajoitukset  saatiin Kaurilaan em. osuudelle tammikuun loppupuolella 2015. Kiitos tästä  ELY-keskukselle ja Kaurilan kyläyhdistykselle!

Tervetuloa Mustangin kyytiin 9-tielle välille Niirala – Uusi-Värtsilä.

Videon taustalla soi Jukka Kuoppamäen Valtatie. Video: Eira Varonen. Kuvattu 7.2.2015.

11 comments for “9-tien turvallisuus parani Kaurilassa

 1. Hieno video Eiralta ja yleisesti ottaen on tien turvallisuus parantunut, mutta liekö teillä muilla Värtsilän kylällä asuvilla samoja kokemuksia kuin minulla, että Tohmajärveltä tullessa ja Värtsilän kylälle Niiralan uusilta ajokaistoilta käännyttäessä on tullut ongelmaa kaistan vaihdossa. Kaksi kertaa on minulle ainakin tapahtunut niin, että edellä ajava on ilmeisesti luullut minun ohittavan hänet rekkakaistaa pitkin ja kiilannut minua siirtymällä keskemmälle ilmeisesti mieltä osoittaen. Toisella keralla luulin ajavani jakajaan se oli todella lähellä. Sydän hakkasi ja kädet tärisi kauan. Valitettavasti en saanut kiilaajan rekisterinumeroa ylös. Olisin ilmoittanut hänestä poliisille.Minulla kävi vieras 5.2. ja hänelle oli sattunut vastaava tilanne. Takana oli vielä tullut rekka. Kysyin ajo-ohjetta rajavartioilta ja he kehottivat heti rekkakaistan alettua ajamaan sitä, jos aikoo kääntyä Värtsilän kylälle.Ajo-ohjeita kaistoilla pitää kyllä ehdottomasti selkeyttää.

 2. Opasteita voisi selkeyttää em. kaistojen alkaessa. Vaikka Niiralaan päin tultaessa opaste ohjeistaa rekat vasemmalle, hlöautot oikealle olen ajanut rekkakaistaa Värtsilään tullessani. Oikealta ovat kiireisimmät ohi menneet, ja vieläpä reilusti ylinopeutta ajaen.

  Ysitielle ollaan ymmärtääkseni tekemässä parannuksia, Kaurilan kohdalle. Mielestäni olisi järkevintä tehdä ohitustie nykyiselle Kaurila Uusi-Värtsilä tielle. Kemien ohitustie on niin kuuma peruna, jotta siitä ei sen enempää.

 3. Tämän päivän karjalaisessa Rajantie on ristitty Kuoleman tieksi ! Elyllä oli jo suunnitelmat melko pitkällä tienlinjauksen suhteen mutta nekin hautautui jonnekin ? Tieväli Ristee-Niirala pitäisi saada työnalle välittömästi. Mitä nämä parin kaarteen levitykset tointaa, ei mitään !

 4. Tarttis tehdä jotakin. Pienet sipistelyt ovat toki hyviä, mutta pitkässä juoksussa…

  Kyllä rahaa on, jos vain tahtoa on sitä käyttää ja kohdentaa! Niiralan alueelle euroja on upotettu ja paljon! On kaistaa ja valaistusta…tehty pitkälle tulevaisuuden varalle systeemit. Kaurila on pullonkaulana ja turvallisuusriskinä..

 5. 9-tie on erittäin vaarallinen. Nopeudet ovat enemmän kuin tien kunto sallii. Tielle ei ole asiaa kesällä eikä talvella polkupyörällä eikä pulkalla saati lasten vaunujen kanssa. Vilkas liikenne kapealla tiellä ei anna siihen mahdollisuutta ilman vaaraa. Lapsia ei tielle tai tiellä kulkemaan ei voi päästää missään tapauksessa. Tie pitää ehdottomasti leventää tai liikennemäärien pitää vähentyä. Videossa kaikki todelliset vaaran paikat eivät ole näkyvissä eikä nopeudet, joita todellisuudessa käytetään. Tulevien autojen valot osoittavat, kuinka paljon autoliikennettä on.

 6. Niiralassa tieliikenne haveri , Rajantiellä kolmen kaistan kohdalla , ajautui rekka tieltä ulos ,
  Niiralasta Tohmajärvelle mennessään.

  Peltiä ruttuun auton keulassa ja valotolppa meni vinoon.

  Olisiko tie ollut liukas , nopeutta liikaa vai mikä , tien kapeudesta ei liene ollut tässä kyse.

 7. No, niin, sotkuista on!!! Olen minäkin todennut 9-tiellä ajellessani. Näyttää siltä, etteivät ely-herrat liikahda tuoleiltaan paikan päälle katsomaan. Niin tapahtui, kun Kaustajärven paikannimikylttejä alettiin panna ajantasalle ja kulkijan avuksi. Eivät tulleet Tohmajärven kunnanhallituksen kehotuksesta huolimatta paikan päälle kuulemaan, vaan tekivät tyhmyyksiä. Pantiin opasteet Mökkivaaraan, jossa ei ole yhtään savua. Pitää nimittäin olla opasteet, että elyn palkkaamat tien linkoajat ja lanaajat osaavat mennä hommiaan hoitamaan.

  Kuopiosta olisi syytä poiketa Niiralaan – siis Värtsilän Niiralaan, ei Kuopion – ajelemaan kohti Venäjää ja kohti Ilomantsia. Miten siinä pitäisi ryhmittyä?

  Summa summarum: suunnittelua ja päätösten tekoa sinne, missä ovat kohteet. Pois jostain keskityksen keitaasta, missä vain istutaan karttojen ääressä, karttojen jotka aika on jättänyt taakseen.

 8. Lienen väärässä, kun olen ymmärtänyt, että Niiralassa Kaurilasta päin Värtsilään tultaessa menisi rekkakaista vasemmalla suoraan ja opasteiden mukaan pitäisi henkilöautojen kääntyä vasemmalle oikeanpuoleiselta kaistalta? Siis takaa tulevien rekkojen eteenkö poikittain?

  Jos näin pöljä tilanne on päässyt syntymään, on syytä laittaa viitoitus uusiksi vaikka sahaamalla ylimääräisistä Mökkivaara-viitoista paikalle muutama pala, joissa useimmissa lukee pelkkä Vaara. Mökki-osat voisi kylvää sinne-tänne asumusten paikkeille.

 9. Ajelin pari viikkoa sitten Värtsilään ja totesin tuon kolmikaistaisen Niiralan lähestymissuoran itsekin hämmentäväksi. Toivotaan, että tulevat kaistamerkinnät korjaavat tilanteen mahdollisimman pian.
  Tiesittekö muuten, että savolaisten omaa supersankaria kutsutaan nimellä ”vituiksmän” 🙂
  Ei millään pahalla Ely-keskus…

 10. Sakarin ja Jannen aatoksissa on paljon perää!!!

 11. Kun lapsemme olivat pieniä tapaninajoa ajettiin Niiralan tietä pitkin hevosella. Tie on sama tie kun on tänäänkin. Tie oli silloin oikaistu ja asfaltoitu ihmisten tarpeiden mukaiseksi. Liikenne soljusi ja ajoreki hevosineen mahtui sekaan. Bensiiniralli ja raskaanliikenteen kasvamisen myötä ei hevonen siirtymätaipaleelle sovi. Kaikki tämä on tapahtunut kuulematta tienvarrella asuvia ihmisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *