Joulun tunnelmakuvia

Tässä joulun tunnelmia kuvallisessa muodossa; kuvat kertokoon tunnelmista!

T. Vuokko

Pimeyden keskellä pienikin auringonpilkahdus ilahduttaa

Pimeyden keskellä pienikin auringonpilkahdus ilahduttaa

Kynttilät syttyvät edesmenneiden muistoksi

Kynttilät syttyvät edesmenneiden muistoksi

Kynttilälyhty ja tuija taustalla

Kynttilälyhty ja tuija taustalla

Jouluvieraat ulkoilemassa

Jouluvieraat ulkoilemassa

Joulutähtöset

Joulutähtöset

Jouluaamun rauhaa seimellä

Jouluaamun rauhaa seimellä

Jouluaamun hämärää

Jouluaamun hämärää

Auringonkajastus jouluaamuna

Auringonkajastus jouluaamuna

Pesäpäivien auringonpaistetta

Pesäpäivien auringonpaistetta

 

9 comments for “Joulun tunnelmakuvia

  1. ”Jos aurinko ei pesäpäivinä näyttäydy,
    uskotaan tulevan sateisen kesän. Vähäinenkin
    paiste sen sijaan lupaa kuivaa ja poutaista
    suvea” Näin Vanhakansa Kustaa Vilkunan mukaan.

  2. Kiitos kuvista! Näyttää olevan hiihtokelit. Hyvin on kamera
    tallentanut talvipäivän valoja ja varjoja.

  3. Tuohon Tellen tietoon lisäten, saman Vilkunan mukaan, näin Viattomien lasten päivänä : ” Jos metsä kolme vuorokautta ennen uuttavuotta puhdistuu lumesta, tulee hyvä uusivuosi. ”

    PS. Ison Kirjan kertomuksen mukaan Herodes surmautti kaikki Betlehemin alle 2- vuotiaat (poika)lapset. Liekkö tottakaan ?

  4. Tuohon PS tietoon sanoisin, että Raamattuun on suhtauduttava kuin
    fiktiiviseen romaaniin. Siis minun mielestä. Mitenköhän se Joona
    lienee elellyt valaan vatsassa tai Nooa koonnut maailman kaikkia
    eläimiä pariskunnan arkkiinsa. Yleensä ajattelen, että usko on
    semmoinen asia, että jos johonkin uskoo tosissaan niin sillä on
    mahdollijsuuksia toteutua ja se ainakin helpottaa henkisesti.

  5. Paavo yritätkö provosoida keskustelua ja mitäpä siitä hyötyisit.

  6. Vuokolle joulunlämmin kiitos kuvista ja niiden lahjoittamasta tunnelmasta!

    Raamatun fiktiivisyydestä, historiallisesta todellisuudesta, arvovallasta, kirjalliseen muotoon (”lihaksi”) tulemisen mysteeriosta yms. kirjoittelua en toivo Värtsin palstoille. On liian vaikea aihe. Vaatisi ainakin yhden päivän mittaisen seminaarin, jossa olisi mukana myös eksegetiikan asiantuntija.

    Sitä odoteltaessa nautitaan Vuokon kuvista ja lauletaan: ”sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen”.

  7. Hyvä Erkki, olen kanssasi täysin samaa mieltä.

  8. Lyhyestä virsi kaunis.

    Eipä ole syytä raottaa enempää ” Pandoran lipasta ” , koska sieltä sattaisi pulpahtaa esiin kaikenlaista ikävää.

    PS. Vuokon luontokuvat ovat södejä. Täällä etelässä saattavat lumet sulaa kokonaan poijes. Ennätin toki hiihtää viikossa vajaa 100 km !

  9. Keskustelua emme toki tarvitse aloittaa ainakaan tämän otsikon alla, mutta en malta olla kommentoimatta muutamaa edellä olevaa avausta.

    Ensinnä nämäkin Vuokon hienot valokuvatkin todistavat mielestäni omalta osaltaan sen, että Jumala ilmoittaa meille itsensä myös luonnossa aivan kuten rippikoulussa olemme Katekismuksesta opetelleet.

    Betlehemin lastensurmalle ei valitettavasti juurikaan löydy historiallisia todisteita, UT:n evankelistoistakin ainoastaan Matteus mainitsee siitä. Epäilemättä tämänkaltainen teurastus on kyllä diktaattori-Herodekselta erinomaisen hyvin onnistunut. Tapaus on ollut kaamea mutta erittäinkin lievää väkivaltaa vaikka sen rinnalla, miten paljon syntymättömiä ihmistaimia on tapettu ja tapetaan edelleen jopa meillä Suomessakin laillistetun lapsenmurhan eli abortin kautta (määrä on ylittänyt jo kauan sitten esim. sota-ajan sankarivainajien luvun)!

    Raamattu ei mainitse Joonan olleen valaan, vaan suuren kalan vatsassa. Niin tai näin, kaikkivaltias Luoja on sallinut tämän(kin) ihmeen aikanaan tapahtua.
    Parikkalan kirkkoherra Erkki Lemetyinen kertoi kerran seurapuheessaan eräästä opiskeluaikaisestaan teol. tiedekunnan eksegetiikan professorista, joka oli pitäytynyt tiukasti Raamattuun. Proffa oli tästä ehdottomuudesta nostanut esimerkin nimenomaan Joonan tapauksesta jotakuinkin seuraavasti: ”Kun Raamatussa sanotaan, että kala söi Joonan niin se pitää ehdottomasti paikkansa. Jos siellä sanottaisiin, että Joona söi sen saman kalan niin sekin pitäisi paikkansa!”
    Olen kyllä aihetta sivuten kuullut joskus sellaisenkin väitteen, että jos miehellä on tiedekuntaan mennessään edes ripauksen verran elävää raamatullista uskoa, niin se pyritään siellä kyllä tehokkaasti kitkemään!

    Nooan arkki ja koko vedenpaisumuskertomus on herättänyt väittelyä erittäin paljon. Mielestäni yksi teoria voisi olla hyvinkin se, että Jumala hukutti vain sen aikaisen ns. tunnetun maailman. Raamattu sanoo, että Jumala katui luomistyötään ihmisten pahuuden tähden; miksipäs hänen olisi pitänyt tuhota muuta aluetta kuin mikä oli silloin aikojen alussa ihmisten asuttama.

    Mainittu Katekismus tarjoaa mielestäni ”järkeenkäyvän” uskon määritelmän:”Luja luottamus siihen mitä toivotaan, ojentautumista sen mukaan mikä ei näy.”
    Usko vaihtuu näkemiseen vasta ikuisuuden rajalla, vaikka välillä saamme ja tarvitsemmekin erilaisia aistinvaraisia kokemuksia uskomme vahvistukseksi.

    Uskon tietäväni, tiedän uskovani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *