Höyhensaarille

Värtsilä-Niirala-Kaurila alueella on muutamia matkailuyrityksiä joiden olemassa olosta on hyvä välillä muistuttaa täällä Värtsissä. Paikat ovat hyvin erilaisia mutta yhteistä niille on se että majoitustoiminta on pienimuotoista, siksi persoonallista ja lämminhenkistä. Palvelut ovat olleet ja ovat edelleen hyvin joustavia. Vaikkei täyden palvelun 24h päivystykseen aina pystyttäisikään silti matkaajat ovat lähes poikkeuksetta saaneet kallistaa päänsä tyynyyn. Onpa vieraan saapuminen sitten ajoittunut mihin vuorokauden aikaan hyvänsä, myös nälkäiselle kulkijalle on evästä usein löytynyt. Monasti ruokaa on loihdittu milloin mistäkin. Välillä kotoakin kantaen kun lähikauppa ei hädän hetkellä ole ollut vieressä. Mutta tuskin ketään koskaan on nälkäisenä taipaleelle laskettu.

Majoituspaikat ovat saaneet ”kasvonsa” pitkälti kunkin kortteerinpitäjän mukaan. Majoitusyrittäjillä onkin muodostunut monien asiakkaiden kanssa pitkät ja lämminhenkiset suhteet joista monista on kehkeytynyt ajan saatossa aito ystävyys. Yrityksissä karjalainen vieraanvaraisuus näkyy juuri sellaisena kuin se ymmärretään.

Alla tietoa alueemme majoituspalveluista. Lisätietoja saa kuvauksen jälkeen olevaa kotisivu-/facebook –linkkiä klikkaamalla.

Jänisjoen Tuvat Niiralassa

Niiralan raja-aseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevia Jänisjoen Tupia emännöi Heli Harinen. Matkailuyritys syntyi vuosia sitten tuttuihin ”VR:n taloihin”.  Helin yritys tarjoaa lyhyt- sekä pitkäaikaista majoitusta kahdessa eri rivitalossa. Huoneistot ovat tilavia. Tarjolla on tilauksesta myös aamiais- ja ateriapalvelut. Jänisjoen rannalla sijaitseva tunnelmallinen ulkosauna on varsinkin kesäisin kovassa käytössä. Majoitustilojen yhteydestä löytyy sähkösauna ja paikan erikoisuutena myös infrapunasauna. Värtsiläntiellä heti Niiralan risteyksen jälkeen on opastekyltti Jänisjoen Tuville.  Puh. 0400 840309.

janisjoentuvat

www.janisjoentuvat.fi

Hotelli Joki Arppen pihassa

Puolitoista vuotta sitten vanhusten palvelutalo Jänisjoen rannalla sai uutta elämää Kerimäeltä lähtöisin olevien puuhakkaiden naisten toimesta. Yrittäjät Minna Hirvonen ja Elina Pesonen remontoivat palvelutalon uuteen uskoon ja käynnistivät hotelli-ravintolatoiminnan maaliskuussa 2013. Tilavat huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja vetävät vertoja mille hyvänsä kaupunkihotellien huoneille. Tarjolla on tilauksesta ateria- ja juhlapalveluja. Hotelli Joesta on muodostunut suosittu kokouspaikka. Kesäisin asiakkaita palvelee myös ulkoterassi, ravintolatiloissa järjestetään erilaista ohjelmaa aina sopivin väliajoin. Hotellissa on anniskeluoikeudet. Puh. 0400 888681.

hotellijoki

www.hotellijoki.com
www.facebook.com/hotellijoki

Majatalo Sinilintu kylän keskellä

Vuonna 1979 Lintulan Hovina aloittanut Majatalo Sinilintu sijaitsee Via Karelian varrella keskellä Värtsilän kylää. Parikymmentä vuotta sitten paikka siirtyi Maija ja Raimo Tiittasen omistukseen, vuodenvaihteessa yrittäjätaivalta tulee täyteen kunnioitettavat 20 vuotta. Raimon toimesta on vuosien saatossa viety asiakkaita Karjalaan monelle ikimuistoiselle kotiseutu- ja sotahistoriamatkalle. Niitä tehdään edelleen. Sinilintu vuokraa kanootteja Jänisjoelle. Tarjolla on edullista majoitusta sekä ateriapalveluja. Paikan erikoisuus on jokipenkalle muutama vuosi sitten noussut ”kotakylpylä” jossa voi ennakkotilauksesta kylpeä peräti kahdessa kylpytynnyrissä. Puh. 0400 803943.

majatalo_sinilintu

www.majatalosinilintu.com

www.facebook.com/sinilintubb

Ellilän Matkailutila Kaurilassa

Perinteisellä Löppösten tilalla Kaurilassa toimii Ellilän Matkailutila joka palvelee tällä hetkellä ainoastaan kesäaikaan. Pirkko ja Reino Löppönen ovat ansiokkaasti kunnostautuneet lähellä sijaitsevan Kaurilan kylätalon kehittämisessä. Kylätalosta onkin sotahistoriallisennäyttelyn sekä kahvion myötä saatu alueen matkailuun mukava uusi piristysruiske. Ellillä tarjoaa majoituspalveluja pihapiirissä sijaitsevassa sivurakennuksessa jonne on kunnostettu siistit ja viihtyisät majoitustilat. Matkailutilalla voidaan järjestää myös erilaisia kesäjuhlia. Aiempina kesinä on vuokrattu myös kanootteja. Hyvä sijainti on Ellilän yksi vahvuuksista, sijaitseehan se vilkkaan rajalle johtavan kantatien läheisyydessä, kuitenkin sopivasti liikenteen melulta sivussa. Puh. 050 517 7854.

ellila

Ulkomaalaiset matkaajat piristävä lisä

Majoituspaikkojen asiakkaista iso osa on rajan ylittäviä suomalaisia sekä venäläisiä työ- ja lomamatkaajia.  Jopa Euroopasta saakka saapuvat pyöräilijät, moottoripyörillä ja -kelkoilla liikkuvat kesä- ja talvituristit käyttävät myös majoituspalveluja. Koti- ja ulkomaiset lintuharrastajat ovat merkittävä majoittujaryhmä. Erityisesti kesäisin synnyinseutuunsa tutustuvia vanhoja paikkakuntalaisia näkyy runsaasti majoitustilastoissa.

Yritysten yhteistyöllä pystytään majoituspalvelut tarjoamaan täydelle bussilastille matkalaisia.

Post navigation

1 comment for “Höyhensaarille

  1. Eero-Matin kirjoitus on ERITTÄIN TÄRKEÄ!!! Olisiko kunnalla mahdollisuuksia Värtsiä laajempaan julkipanoon??? Värtsilä-Niiralan rajanylitysliikenteen lisääntyminen on hyvä syy aktivoitua yrittäjien taustatukena.

    Ehkä jonkinlainen painettu esite olisi paikallaan. Sen kustannukset kertyvät pian kunnan alueelle matkailijoiden euroina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *