Alppiruusupuisto

alppiruusuja3

Värtsilän kirkon pihaan istutetut kolme alppiruusua oli mielestäni hieno toimi.
Erkki Lintunen, kuten muuten tämän julkaisun päätoimittajakin, osoittaa koko ajan omalla esimerkillään että asioita voi tehdä yhteiseksi hyväksi omasta aloitteestaan ja omatoimisesti. Aina ei tarvita kokouksia, yhdistyksiä ja palavereja jonkin asian tekemiseksi.
Toki yhdistyksillä ja kokoontumisillakin on sijansa.

Rodopuisto

alppiruusuja2Luettuani verkkolehti Värtsistä näiden muistomerkin alppiruusujen istutuksesta kertovan jutun, sain ajatuksen lähteä Alppiruusupuistoon. Tämä Helsingin Haagassa oleva puisto tunnetaan myös nimellä Rodopuisto. Täällä on myös lukuisia erilaisia atsaleoita. Puisto on osa puuvartisten koristekasvien jalostus-ja tutkimustyötä Suomessa. Alueelle istutettiin vuonna 1975 3000 alppiruusuristeymää tutkimustarkoituksiin.

Nyt alueen vanhimmat kasvit ovat 4-5 m korkeita ja niissä on satoja ehkä jopa tuhansia kukkia. Voitte kuvitella sen henkeäsalpaavan näyn ja tuoksun kun tälläisiä kasveja on 3000 kpl kaikkiaan noin 8 ha alueella.

Tämä nähtävyys on vähän mainostettu mutta siellä kannattaa ehdottomasti käydä jos on Helsingissä liikkeellä kesäkuun alussa. Paras kukkaloisto puistossa kestää ainoastaan pari viikkoa ja ajoittuu Touko/Kesäkuun vaihteeseen.

Uskon ja toivon vakaasti että vuosien kuluttua kasvaa Värtsilän kirkon pihassa, sodissa kaatuneiden muistomerkin ympärillä, upeat useiden metrien korkuiset mahtavat alppiruusupensaat!

Kuvat ja teksti: jore

alppiruusuja4

Share

3 comments for “Alppiruusupuisto

 1. Vaeltelin Haagan Alppiruusupuistossa maanantaina pari tuntia. Ihana kokemus kaikille aisteille, satumaisen lumoava kiireetön tunnelma.

  Pieni osa kukista oli jo varissut, ne olivat kuin keijujen hamosia pensaiden alla. Vielä on kuitenkin kukkia jäljellä paljon, joten kipin kapin vaan Haagaan kukkien ystävät…

 2. Värtsilän kirkkopuiston Alppiruusut ovat lähteneet hyvin kasvuun. Kellotapulin puolella oleva kukkii kauniisti. Muistokiven takana odotellaan. Samoin vasemmalla puolella.

  Kolme puulaatikkoa olivat jääneet ilman kukkaistutuksia. Poimin tien laidalta kimpun lupiineita ja työnsin ne märkään multaan. Ovat varmaankin vielä sunnuntaiaamuna hengissä, minkä jälkeen toivottavasti seurakunta istuttaa laatikkoihin sopivat kukat.

 3. Meidänkin pihassa on kaksi rodoa, toisen saimme ystävältä.
  Kauniita ovat. Molemmilla meidän tytöillä on myös omassa pihassaan
  rodoja. Keväällä niitä on muistettava suojella liialta auringolta.
  Kiitokset ystävälle – on ihana. Mikkelin puistossa on paljon myöskin rodoja.
  Pusat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *