Kesämuistoja Kaustajärveltä

auringonlasku järvellä rannalla

Muistoja viime kesältä Kaustajärven rannalta. Kesämatkaa Kaustajärvelle ootellen!

Kuvien lähettäjä: Marjut Murtonen

7 comments for “Kesämuistoja Kaustajärveltä

 1. Tervetuloa, Marjut! Löydät hyvin tutun tien Via Karelialta. Helluntaina Kai ”Kuju” Hyttinen suunnisti Ullukkaan navigaattorin avulla. Näilläkin keinoilla löytää Kaustajärven hajakylän taloihin.

  Kuviesi näyttämä kylämme on vielä olemassa, vaikka Neuvostoliitto sen sotien jälkeen puolitti ja Pohjois-Savon ELY-keskus ei halua sen näkyvän valtatie Via Karelian varrella.

  Täällä on herännyt ajatus viettää hermanninpäivänä 12.7.2014 Kaustajärven kesäpäivää. Kukaan ei ole sitä vastustanut, niin että tapahtunee niin – ihan ilman viranomaisen lupaa.

 2. P.S. Kuikkapari kouluttaa poikastaan Ullukan ja Jormanaisenniemen välillä. On aivan tyyntä ja niin romanttista. Toivottavasti villiminkki pysyy loitolla!

 3. Joku se varmaan kertoopi, jotta mistä kohin nuo kuvat tarkasti ottoin ovat. Komeita joka tapauksessa ja aihe on paljon parempi kuin miun omasta piästä.

 4. Varpasalmen sillan luota on tuo kuva missä airo vilahtaa.
  2 muuta on vanhempieni mökiltä järven rannalta. Ilmansuuntia en lähde arpomaan 🙂

 5. Alimmaisesta kuvasta päättelisin sen olevan kohti jokilahtea eli pirhosen lahtea. Ilmansuuntana kuva lienee kutakuinkin etelää kohti. Mutta kenen mökkirannasta sillä rantakiveä en tunnista miltä kohdalta rantaa se onkaan.
  Osuuuko veikkaukseni yhtään sinne päin.

 6. Alempi kuva on Pentin ja Sinikan laiturilta. Suunnattu Venäjälle päin.

 7. Kiitos tiedosta, nyt kun olen järvellä liikkunut harvemmin niin ei pysy rantametsän muutoksissa mukana. Alimman kuvan oikean reunan metsä on jormanaisen niemeä ja se pohjukka rantamännyn takana, jota pidin jokilahtena onkin siis entistä vakosenlahden pohjaa. Täsmää kyllä muistikuviini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *