Suvenavaus Laululavalla 2014

Suhmuran Santran kolmoisdraama

Suhmuran Santran kolmoisdraama

Perjantai-iltana n. 16.30 starttasimme koulun pihalta Savo-Karjalan Linjan isolla linja-autolla kohti Joensuuta ja Laululavaa. Oppilaat olivat tulleet kouluun suoraan ruokailemaan ja ruokanakin oli tavallisuudesta poikkeavaa kouluruokaa; hampurilaisia. Sää näytti itsestään sen kosteamman puolen ja vettä satoi vielä menomatkallakin runsaasti. Ei se Suvenavauksen taika ihan onnistunut muuttamaan säätä aurinkoiseksi, mutta kuitenkin sade väheni pieneksi tihkusateeksi. Ainakaan siellä Laululavan katoksen suojassa istuessa sade ei haitannut.

Koulun pihassa lähtötunnelmissa

Koulun pihassa lähtötunnelmissa

Yleisön sateenvarjojen väriloistoa

Yleisön sateenvarjojen väriloistoa

Katsomo sen sijaan oli kauniin kirjavana erivärisistä sateenvarjoista ja lapsukaisilla näytti olevan hauskaa leikkiä lavan eteen ilmestyneessä lammikossa (kuravaatteissa ja kumikengissä). Suvivirsi ei kajahtanutkaan heti kuudelta, sillä teknisten vaikeuksien takia ohjelman alkaminen myöhästyi lähes varttitunnin. Lieko sade ja kosteus tehnyt tepposiaan tekniikalle? Juontajana toimineen Marjalan koulun opettajan Johanna Koukkusen tervetulosanojen jälkeen pääsimme itse asiaan; laulamaan kaikkiaan kymmenen eri kappaletta. Suvivirren lisäksi lauloimme mm. Lasten Karjalan, Suvilaulun Joensuulle, Haitaribussin sekä Kanalarockin. Ville ja Valle lauluun olimme opetelleet myös leikin; miltä lie näyttänyt, kun kaikki suurkuorolaiset tekivät erilaisia käsiliikkeitä musiikin tahtiin?

Siniset ja valkoiset nauhat heiluivat iloisesti laulun tahdissa

Siniset ja valkoiset nauhat heiluivat iloisesti laulun tahdissa

Sininen ja valkoinen – lauluun olimme ottaneet ohjeiden mukaan, tietenkin, sinisiä ja valkoisia kreppipaperinauhoja, joita sitten kertosäkeessä iloisesti heiluteltiin. Myös kappaleessa Terve, oli pieni yhteinen leikkiosuus. Ohjelma keskittyi tänä keväänä musiikkiin ja puheosuuksia oli vähän. Juonnot olivat lyhyitä, mutta kertoivat olennaisen esitettävistä kappaleista. Perinteisesti kuulimme kahden oppilaan esittämän Suven avauksen-julistuksen. Pääsimme myös toivottamaan yhteisesti ”Hyvää kesää kaikille!”. Komeasti tämä toivotus kajahti! Suvenavauksessa vietimme myös Suhmuran koulun synttäreitä laulamalla Suhmuran Santra kappaleen. Kun suurkuoro lauloi, samaan aikaan lavalla liikuskeli kolme jättikokoista nukkea (Topi, Suhmuran Santra ja Mulon Manta), joita liikuttelivat Suhmuran koulun oppilaat.

Mulon Manta,  Topi ja tanssivat lapset

Mulon Manta, Topi ja tanssivat lapset

Suhmuran Santran kolmoisdraama

Suhmuran Santran kolmoisdraama

Olipa upeat nuket ja kuinka hienosti nuket liikkuivat ja esittivät laulun sanoman; Topilla oli aluksi Santra ja Manta, joista Mantasta tuli lopulta Topin lasten äiti. Lapsia tuli runsaasti, ainakin tässä Laululavan esityksessä, sillä Suhmuran koululaisia tuli parisenkymmentä tanssimaan Topin ja Mantan ympärille. Santra sen sijaan häipyi vähin äänin Laululavan taakse, pois näyttämöltä. Lavalle jäi vain Topi ja Manta lapsineen. Näin kävi myös laulussa ”Nyt Mantalle mattoja puistelen ja lapsia liekuttelen. Mut Suhmuran Santraa mie muistelen…..” Mukavat muistot jäivät Suhmuran Santran murteella lauletusta kappaleesta sekä yllätysnumerosta; komeista nukeista. Myös reippaat lapsijuontajat, Marjalan koulun oppilaat Elli ja Veera, selvisivät juontourakasta Johanna-open kanssa mallikkaasti. Kun lopuksi vielä kajautettiin harmaaseen toukokuun iltaan Karjalaisten laulun ”Karjalasta kajahtaa!”, oli Suomen Suvi avattu ja ajatukset liitelivät jo kesälomaan. Huomenna lauantaina todistus kouraan ja lomanaloittamisjätskit masuun ja sitten KESÄLOMA VOI ALKAA!

ensikertalaisia ja kokeneita kävijöitä Laululavalla

Ensikertalaisia ja kokeneita kävijöitä Laululavalla

Alpo R on löytänyt meidät suurkuorosta kuvan keskivaiheilla koko kuvan leveydeltä värtsilän koululaisia

Alpo R on löytänyt meidät suurkuorosta kuvan keskivaiheilla koko kuvan leveydeltä Värtsilän koululaisia

Teksti: Vuokko

Kuvat: Vuokko ja Alpo Rummukainen

2 comments for “Suvenavaus Laululavalla 2014

  1. Tämä Suven avaus on niitä tapahtumia, joka on koettava livenä jos mahdollista. Yleisöstä useimmilla lienee lapsia tai lastenlapsia suurkuorossa laulamassa. Paljon kuitenkin lienee minulaisia, jotka tulevat vuodesta toiseen, koska sinne vain kerta kaikkiaan täytyy päästä iloitsemaan itse tapahtumasta. Satoi tai paistoi. Tällä kertaa ei paistanut. Kuljeskelin yleisön joukossa ja näin vain iloisia ilmeitä. En yhtään nyrpeää naamaa. ”HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE” tuli niin isoilla kirjaimilla, että kuului varmaan kymmenen kilometriä suoraan joka suuntan ja radion välityksellä vielä kauemmaksi.

    Kiitokset Vuokolle tästä hienosta koosteesta. Hyvää kesälomaa myös Sinulle.

  2. Tässä Vuokon kooste Suven avauksesta Joensuun Laulurinteellä vuonna 2014.
    Kyllä näitä on mukava selata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *