Maailman äänet

Pysähdy ja ole hiljaa ja kuuntele. Maailman äänet eivät ole vain pahuuden ja tyhmyyden ääniä. Kaikkialla humisevat myös hyvät äänet, mutta niitä voi kuunnella vain se, joka pysähtyy kuuntelemaan.

Toivo Pekkanen

86

Kuva: Lissu

 

5 comments for “Maailman äänet

 1. Kaunis kuva Lissulla ja kaunis ajatus Pekkasella, mutta nykyään on vaikeaa löytää hiljaisuutta. Lähes kaikkialla missä on ihmisiä on melua. Yritin etsiä Atamoonia eräästä Joensuun supermarketista. Kiertelin hyllyrivien välit moneen kertaan. Ei löytynyt. Sen sijaan automaattiset mainoskoneet yrittivät saada minut ostamaan jotain mitä en tarvitse. Ne saivat moneen kertaan sotkettua ajatukset niin, että unohtui mitä olin etsimässä. Sehän niitten tarkoituskin on.
  Paikallisesta pikkukaupasta Atamooni löytyi lähes helposti.

 2. Toissa iltana istuimme Ullukan terassilla. Järvi oli peilityyni. Mitään ei kuulunut. Linnutkin olivat ihan hiljaa. Kotvan aikaa kului, ennenkuin yksinäinen auto hurisi kahden kilometrin päässä Via Kareliaa myöten.

  Se oli siunattu hiljaisuus. Omatuntokaan ei sillä hetkellä soimannut. Ihan niinkuin olisimme olleet kirkossa siinä hetkessä, kun liturgi lukee ehtoollisen asetusanoja. Ilta oli kuin ensimmäisen uskonkappaleen inkarnaatio: Luoja tuli hyvin lähelle, ihan sydämeen asti.

  Ellinoorakin makasi maassa ja kuunteli liikkumatta.

  Ierikka

 3. Järvellä soudellessani on ollut rauhallista.
  Joitakin purjeveneitä näkyy kauempana. Jokunen
  kalastusvene voi mennä huristaa, mutta ei mitään
  pahaa meteliä kuulu missään. On hyvä ajatella milloin
  mitäkin.

 4. Katsellessani Lissun kuvaa, voin kuvitella luonnon huokuvan hiljaisuutta ja rauhaa. Tuuli hiljaa humisee vaaran huipulla ja ajottain joku lintu visertää.

  Luonto ja metsä on hyvä hiljaisuuden retriitti. Siellä voimme antaa ajatuksen lentää ja valita mitä haluamme kuulla. Kaikki paha ja maalliset houkutukset on kaukana.

 5. Aikakone:”Hiljaisuus”

  Enkeleistä kertoo tämä kaunis kappale ja kuinka voit hiljaisuudessa kuulla äänet enkelten. Vaikka laulun sanoma on jouluinen, halusin teidänkin kuulevan.

  Enkeli pilvistä on tänään ollut juttua, tämä liittyy samaan aiheeseen!

  http://www.youtube.com/watch?v=89C0EXVTcgg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *