Wärtsilän kylätie. Venäjän Värtsilän kylän raittia 2013

Tervetuloa kyytiin automatkalle Venäjän Wärtsilän kylätielle!
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-_TjuBysB2U[/embedyt]

Video kuvattu toukokuussa 2013.

14 comments for “Wärtsilän kylätie. Venäjän Värtsilän kylän raittia 2013

 1. Kiitos kyydistä Eira! Matka oli mielenkiintoinen.

 2. Video ei näytä toimivan… Olisiko se mahdollista ladata uudelleen? Olisi mielenkiintoista päästä mukaan automatkalle. Aurinkoista kesää!

 3. Kyllä se toimii. Päivitän selain ja laajennukset mitä pyytää.

 4. Kyllä ”elokuva” näkyy. Minä kaipaisin jotain pientä selostusta missä ollaan menossa, koska en tunne paikkakuntaa. Kiitokset Eira koosteesta. Tällaiset ovat mukavia katsella.

 5. Kuva näkyy, mutta ääni (auton sisällä keskusteltu) on jäänyt lähettäjän napin taakse.

 6. Ongelma taitaa nyt olla sitten tämän lätyn (iPad) kanssa. Kauneimpien joululaulujen video ja huovutuskurssivideo näkyvät, mutta tällä sivulla videon paikka on tyhjää täynnä.

 7. Niin on tilanne minullakin, kuten Ulla-Maijalla.

 8. Minäkin sain videon auki vasta tänä aamuna
  kaupungin kotikoneella, mökin kannettavalla
  tehot eivät riittäneet muuta kuin eka kuvaan.

  Teiden kunnon huomioon ottaen Eira on saanut
  filmiin oikeaa fiilistä, on kuin junan ikkunasta
  katselisi ohi vilahtelevia näkymiä.

  Mieli tekisi Värtsiläpäivien aikaan tehtävälle
  Venäjän puolen kierrokselle, mutta tuntuu kalenterissa
  olevan tiheetä juuri noihin aikoihin.

  Liekö enää paikkojakaan jäljellä?

 9. Kyllä ainakin minun koneella on video näkynyt koko ajan.
  Ei maisemat ole paljon muuttuneet vuosien saatossa, mitä
  nyt yksi kerrostalo on tullut kohtalonsa päähän.

 10. Juu, ääntä videossa ei ole tarkoituksella. Kuljettaja puhui puhelimessa kuvauksen ajan, enkä rakennuksia tai paikkoja tunne niin hyvin että olisin voinut lisätä videoon selostuksen tms. Musiikin lisääminenkin oli hiukan kyseenalaista, koska lauluja ei voi tälläisessä tapauksessa käyttää ilman lupia yms. mahd. teosto maksuja.

  Jouduin laittamaan videon Vimeon palveluun johtuen sen pituudesta. Youtubessa videon max. pituus on 15 min. Vimeossa aikaa ei ole rajattu.

 11. Eira Varosen videopätkä Värtsilän tiestä oli mielenkiintoinen, olihan se ”pikatietä” verrattuna siihen mitä ajoimme viikko sitten välillä Suojärvi-Prääsä, tai Loimola Suojärvi. Kävimme tutustumassa isäni Pauli Sistosen taistelupaikkoihin Kollalla ja Syvärillä. Tälläiset ”sotaretket”, jotka voimme isiemme uhrausten vuoksi tänään tehdä ovat paljon maailmankuvaa avartavia ja antavat uuden näkökulman ja todellisen tunnun siihen mitä nämä nuoret miehet siellä jossakin saivat kokea ja kestää. Kollaan taistelumaastot ja sen historia toivat vielä erityisen vaikuttavan kuvan siitä ajasta kun matkallamme oli jo 78 vuotias herrasmies jonka isä oli kadonnut juuri tänne talvisodan temmellyksessä. Hänelle se varmasti oli ikimuistoinen hetki konkreettisesti nähdä sodan rankka kuva mutta myöskin helpotus.
  Vaikuttavaa oli myös käydä Pitkärannan Murheen Ristillä, ammus kalliossa kertoi vertauskuvallisesti että itsenäisyytemme on vankka kuin peruskallio- edes tykin ammus ei sitä pysty murtamaan.

  Tiet ja elämänmeno on luovutetulla alueella( toiset puhuvat että vuokra-alueella)
  moninpaikoin erilaiset kuin mitä me 2000-luvun ihmiset täällä olemme oppineet.
  Hidasteita tiessä toki meilläkin on, mutta ne ovat sinne erikseen rakennettu, venäjällä ne ovat sinne ihan itsekseen syntyneet.
  Ja se rakennusten ja talojen kunto on jotenkin kuin astuisi toiseen maailmaan.

  Loppumatkasta kävimme myös Ruskealan kirkon poltetuilla raunioilla, onneksi ruokapaikka Herrankukkaro säästyi.Ruokailijat voivat jättää vapaaehtoisen kolehdin kirkon uudelleenrakentamista varten.

  Tällä bussimatkallamme saimme paljon enemmän irti kun oli ammattitaitoiset matkanjohtajat kertomassa paikkakunnan tapahtumista ja historiasta. Omalla autolla ajaessa vanhan rajan kivikin olisi jäänyt huomaamatta.

  Ja mikä vielä tärkeää: Kollaa kesti ja meidän bussikin!

 12. Video palautettu katsottavaksi. Pahoittelen kuvan tärinää, on kuvattu vapaalla kädellä. Hidastus laitettu että ehtii katsoa rakennuksia paremmin. Huomioin videosta vanhan ajan puhelin tai sähkötolpat, lie Suomen ajoilta? Joku lukijoista varmasti tietänee paremmin.

 13. Löysin SA-kuvista Värtsilää koskevan kuvan sodan ajoilta. Vasemmalla oleva rakennus SA-kuvassa. Onko sama rakennus kun videon kuvassa? Voiko joku vahvistaa kiitos.

 14. Nähdäkseni tuo on Osuusliike – leipomo, kait vieläkin pystyssä. Siis sama rakennus. Sotilaat ovat tulossa Sääperin suunnasta. Tuon toisen savupiipun paikkeilta pitäisi tie kääntyä oikealle Pussinpohjan suuntaan, eli nykysuomen puolella Räykynvaaraan päin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *