Vieraana lehtitalossa

Värtsiläisten Seura aloitti kulumassa olevan vuoden toimintaansa vierailemalla 9.1. Pohjois-Karjalan kirjapainon lehtitalossa.  Tällä kyläilyllä oli mukana nelisenkymmentä seuran jäsentä. Erinomaisena esittelijänä lehtitalossa toimi Mervi Puustinen. Hänen opastuksellaan tutustuttiin sanomalehti Karjalaisen historiaan ja nykyaikaan,  lehden toimitustyöhön ja kirjapaino PunaMustan toimintaan.

Värtsiläisiä vierailulla lehtitalossa.

 

Vierailu aloitettiin lehtitalon perinnehuoneesta, jossa kuultiin ja myös nähtiin lehden historiaa sen toistasataa vuotta kestäneistä vaiheista.       Vaatimattomasta    Karjalattaresta  on tullut vuosien myötä nykyaikainen Karjalainen ja sen rinnalla kehittynyt moderni ja monipuolinen kirjapaino PunaMusta.

Mervi Puustisen opastamina kierrettiin lehtitalossa ja kirjapainossa ja kuultiin hyvin asiaan perehtyneen oppaan kerrontaa nykyaikaisen lehtitalon työskentelystä.  Kuultiin myös suuresta lehtien määrästä,  joka painetaan PunaMustan kirjapainossa Joensuussa suomalaisten ja myös monien ulkomaisten lehtien kustantajille.

Mervi Puustinen esittelee Karjalattaren ensimmäistä numeroa vuodelta 1874

 

Auditoriossa näytölle löytyi arkistosta vierailijoidenkin kuvia. Tässä kuitenkin esillä jotakin muuta tietoa.

Auditoriossa näytölle löytyi nimihaulla media-arkistosta uutiskuvia paikalla olleista vierailijoistakin  . Tässä kuitenkin esillä jotakin  tietoa Karjalaisesta.

 

Lehden toimituksessa löytyi kysyttävää mainoksista ja kuolinilmoituksista ja vähän hymyäkin vakavasta asiasta.

Painotalon puolella ihasteltiin aikakauslehden kansisivun kiiltävää pintaa.

 

Ja tästä se kaikki alkoi monta ajastaikaa sitten.

2 comments for “Vieraana lehtitalossa

  1. Lehtitalovierailu oli TODELLA mielenkiintoinen.Mervi-opas saa arvosanan 10+. Kiitos värtsiläisten seuralle vierailun järjestämisestä ja Sepolle hienoista kuvista ja jutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *