Työmaakäynti

Herätys hotellissa 26.4. aamulla 05:45. Aamutoimet, työasiat ja pakolliset muut laukkuun päivän reissua varten ja sitten runsaan aamiaisen ja hamaspyykin jälkeen taksiin ja kohti Pekingin uutta ja komeaa eteläistä rautatieasemaa. Reilun puolen tunnin taksimatka, hinta n. 5 €. Uusi asema on kokonsa puolesta kuin lentokenttäterminaali, matkatavaroiden läpivalaisu ja turvatarkastus olivat sielläkin rutiiniturvatoimina. Matkalippu lähes 1000 km matkaan Pangbu asemalle maksoi 1. luokassa 630RMB, eli n. 75 €, ei paha hinta kun vertaa matkaa ja siihen käytettyä aikaa, vain 3 h 35 min. Kyseessä oli siis erittäin moderni bullet train, eli luotijuna, saksalaista high tech osaamista.

Juna lähti ajallaan, minuutilleen. Jo reilun 10 min ajon jälkeen vauhti oli huimaa, onnistuin nappaamaan todisteeksi kuvan kun vauhti oli 300 km/h. Kovimmillaan vauhti oli 310 km/h eikä se tuntunut oiken miltään, rata on rakennettu loivin kaartein joten keskipakovoimat olivat erittäin kohtuullisia. Junassa oli tarjolla juotavaa ja pikkupurtavaa käytäväkärryistä compimentary sekä maksua vastaan, oli siinä ravintolavaunukin, mutta se jäi kokeilematta. Saavuimme määräasemalle tarkalleen aikataulussa, kuva 2 on Pangbu asemalta. Juna jatkoi matkaansa Shanghaihin.

Matka jatkui taksilla Huainaniin, n. 1 h 30 min. Välillä mentiin moottoritietä, neljä kaistaa suuntaansa, välillä pienempää tietä pikkukaupungin läpi. Matkalla kaupungin kohdilla osui mielenkiintoisia kuljetuksia ja kuljetusvälineitä kameran linssiin. Näistä kuvat 3-11.

Viimeiset kilometrit etenimme kapeaa betonipintaista tietä pitkin peltojen halki, kuva 13, jätevedenpuhdistamon rakennustyömaalle. Tämä tie oli kylätie ja liian kapea kahden auton kohtaamiseen, kuva 12. Sopu tilaa antoi tässäkin tapauksessa, kun peruuteltiin ja vekslailtiin aikamme niin ohitus onnistui. Kohtaaminen olisi sujunut ongelmitta jos betonipinnan reunassa olisi ollut kunnon reunasora, mutta se oli unohtunut tienrakentajilta, nyt siinä oli 15 cm jyrkkä pudotus betonipinnalta alas pientareelle.

Työmaalla edustamani yrityksen toimittamat laitteet ja materiaalit, arvo 6 m€, olivat lähes kaikki jo asennettu, putkistossa oli vielä jonkin verran tekemistä, kuva 14. ”Kakkaputsaamo” valmistuu käyttöönottoon muutamassa kuukaudessa, se puhdistaa biologisesti tulevaisuudessa uuden rakentailla olevan n. 600 000 asukkaan Shannanin kaupunginosan jätevedet.

Työmaakierroksen ja –katselmuksen sekä asiaan kuuluvan palaverin jälkeen alkoi paluumatka tulojälkiä pitkin, taksi – juna – taksi. Junan lähtöaikoihin Pangbu:ssa aurinko alkoi jo mennä horisontin taakse, kuva 15. Kotihotelliini Pekingissä saavuin 23:30, päivän pituudeksi tuli yli 16 h. Kuuman kylvyn ja Hennesy-tuikun jälkeen nukutti erinomaisen hyvin.

Päätän matkaraporttini tähän.

VTOH

Kuva 1. Vauhdikasta menoa.

Kuva 2. Luotijuna vei ja toi.

 

Kuva 3. Puutarhatraktori, avomalli.

Kuva 4. Pikkutraktori ontelolaattakuormassa.

Kuva 5. Muhkea säkkikuorma.

 

Kuva 6. Pojat mopon kyydissä.

 

Kuva 7. Välillä piti tankata kaasua.

Kuva 8. Mitkä lisävarusteet.

 

Kuva 9. Koulukyyti pojanpojalle.

Kuva 10. Kierrätys toimii.

Kuva 11. Miljoona kanaa kyydissä.

Kuva 12. Tien leveys ei riitä.

 

Kuva 13. Vehnäpeltoa silmänkantamattomiin.

Kuva 14. Asennusporukka työkohteessa.

 

Kuva 15. Ilta-aurinko Kiinassa, iltapäiväaurinko Suomessa.

Kuvat: VTOH

4 comments for “Työmaakäynti

 1. Olipa taas mielenkiintoinen matkakertomus!

 2. VTOH:n aamutoimien 05.45 – ja kotiinpaluun
  23.30 väliin mahtuu tavaton määrä asioita
  työmaakäynnin lisäksi.

  Taxikyytiä 3 h,junakyytiä nopeudella 300 km/h,
  työmatkaa yhteensä 2 x 1000 km.

  On siinä Hennesy-tuikku ollut ”kohillaan”!

  Erinomainen kerronta ja laadukas kuvitus
  tempasi lukijankin matkalle mukaan.

 3. Mielenkiintoisia reportaaseja ulkomaankirjeenvaihtajamme / toimittajamme VTOH lähettää toiselta puolelta maailmaa.

  Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa! Vaikka luotijunat lujempaa kulkevatkin siellä, on meillä täällä Värtsilässä, itärajan rauhassa moni muu asia ehkä paremmin..? Mene ja tiedä…

  Työniloa ja terveisiä sinne ”suureen maailmaan” VTOH:lle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *