Studiossa tapahtuu

Harrison Ford tähdittää
Makoisa komedia

Morning Glory. Komedia, draama, ohjaus: Roger Michell, pääosissa: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson, Jeff Goldblum, levitys Finnkino 2010

Rapsakka naisihminen, tv-tuottaja Becky Fuller ( McAdams) saa potkut uutisohjelmastaan. Mutta eipä aikaakaan, kun voi hyvänen aika, nainen pestataan hupiuutisiin toimittajaksi. Ennusteet ovat synkeät ja Morning Glory – ohjelma näyttää kuivuvan käsiin, kun kunnon viihdettä ei saada aikaiseksi. Mutta Becky pistää tuulemaan ja pestaa ohjelmaan mainetta saaneen uutistoimittajan Mike Pomeroyn ( Ford). Pomeroy ei ole erityisen innostunut roolistaan hupiuutisissa ja pomo ( Goldblum ) pelottelee jo ohjelman lopettamisella.

 

Siinäpä ainekset todellisen menestystarinan luomiselle. Becky pistää tuulemaan ja kohta alkavat katsojaluvut nousta kohisten. Mutta saadaanko tarvittava nousu aikaiseksi ennen määräaikaa?

 

Komediassa näyttelee myös kokenut konkari Keaton. Hänen roolinaan on pistää hösseliksi hupiuutisissa Pomeroyn kanssa. Mutta minkät teet, kun mies näyttää mieluummin jököttävän vain sanattomana kuin ankkuroivan tutulla tyylillään. Ehkä hupiuutiset eivät ole hänenlaiselleen tarpeeksi hyvä haaste.

No Pomeroy pääsee lopulta kykyjään vastaaviin puuhiin ja elokuva kääntyy ns. onnellisen lopun puolelle. Katsoin filmiä lähinnä hyvien näyttelijäsuoritusten takia. Ford on näyttelijä, joka saa hommaan jujua jopa pienillä naamanliikkeillä ja Keatonkin pistää parastaan.

Taas tuli mieleen, että Goldblumin rooli ei ole miehen kyvyt huomioon ottaen riittävä. Elokuvan amerikkalainen räväkkyys ei tietenkään kaikkia kiinnosta, mutta kun alkushokista pääsee, hommassa alkaa olla mielekkyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *