Perhekoira ja kulkukoira

Rakkaustarina Disneyn tapaan

Disneyn klassikko

Disney: Kaunotar ja kulkuri, Sanoma Magazines

Kaunotar ja kulkuri on vuonna 1955 valmistunut piirroselokuva, jonka tuotti Walt Disney. Kaunotar ja kulkuri on elokuvahistorian ensimmäinen täyspitkä piirretty laajakangaselokuva. Jatkoakin elokuvalle tuli vuonna 1998, kun Disney julkaisi toisen piirroselokuvan Pepin seikkailut.

Kaunottaresta ja kulkurista on tehty monta kirjaa ja tämä uusin näyttää varsin kauniilta. Kuvitus on taattua laatua, suoraan elokuvasta. Juonessa on rakkaustarinan piirteitä, kun perhekoira Kaunotar ja kulkurikoira rakastuvat. Kirja kuvituksineen noudattelee elokuvan juonenkulkua.

Sattuupa niin, että perheeseen tulee vauva ja sehän tietää sitä, että kaunottarelle tulee myös vaikeuksia. Epäystävällinen lapsenhoitaja ajaa Kaunottaren ulos ja varustaa kuonokopalla.

Kulkuri auttelee ystävätärtään eroon kuonokopasta ja tietysti rakkaus roihahtaa. Elokuvan ikimuistoisia kohtauksia on, kun Kaunotar ja Kulkuri syövät samaa spaghettia ja kuonot menevät yhteen. Siitä alkaa rakkaus.

Kaunotar ja kulkuri auttavat perheen vauvaa, kun ilkeämielinen rotta uhkaa sitä. Rankkurikin ottaa kiinni Kaunottaren ja vie häkkiin. Onneksi Kaunottarella on kaulassaan osoitekilpi, jonka avulla omistajat sen löytävät.

Kulkuri otetaan lopulta perheeseen ja se saa myös poikasia kaunottaren kanssa. Elokuva on tyypillinen Disneyn piirretty, jossa lapsille tarjotaan onnellinen loppuidylli.

Kirja on tehty kauniiksi ja helppolukuiseksi, joten sitä voivat lueskella ja katsella myös perheen pienimmät.

Suomalaisen elokuvaversion ääninä kuullaan taattuja näyttelijäsuorituksia aina Matti Raninista Esa Saarioon ja Kauko Helovirrasta Rauha Rentolaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *