Raamattu tutuksi

Nick Butterworth ja Mick Inkpen: Talo kalliolla, Laupias samarialainen, Kaksi poikaa, Kadonnut lammas, Lasten Keskus 2011

Kaikkihan muistavat tarinan kadonneesta lampaasta. Jeesus halusi tällä jutulla valottaa sitä, miten Jumala rakastaa ihmisiä. Lammaspaimen etsi lampaan vaikka joutui moneen pahaan paikkaan. Orjantappuratkin viilsivät hänen jalkansa verille, kuin konsanaan myöhemmin Jeesuksen pään, kun tämä oli ristillä. Kun lammas lopulta löytyi, pidettiin suuret juhlat ja maisteltiin viiniäkin.

Toinen juttu kertoo kahdesta pojasta, joista toinen oli laiskanpulskea eikä auttanut isäänsä sadonkorjuussa. Toinen sen sijaan oli apuna ja sato saatiin korjattua. Jeesus halusi osoittaa kertomuksella, että toinen pojista teki isänsä tahdon, kuten ihmisen tulisi tehdä Jumalan tahdon mukaan.

Kolmas klassikkotarina kertoo siitä, miten mies ryöstettiin vuoristossa ja jätettiin virumaan autiomaahan puolikuolleena, tien vierelle. Piispa ja tuomari kulkivat ylpeinä miehen ohi, mutta köyhä samarialainen mies pysähtyi auttamaan. Jeesus kysyikin, kuka näistä kolmesta oli hyvä lähimmäinen?

Talo kannattaa rakentaa mieluummin kalliolle kuin hiekalle. Toinen mies suunnitteli talonsa huolella kalliopohjalle ja rakensi tarkasti. Toinen hosui rötiskönsä hiekkapohjalle. Kun tulva tuli, kävi taitamattomalle rakentajalle huonosti, mutta talo pysyi kalliolla ja välttyi tulolta.

Kertomukset on kuvitettu kivasti ja kerrottu lapsentajuisesti. Kirjasarja sopii hyvin vaikka esikouluikäisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *