Yhteishyvän purku alkoi

Purkutyöt alkoivat vanhalla Yhteishyvän kaupparakennuksella.  Värtsilässä on jo vuosikausia odoteltu  tyhjäksi jääneen ränsistyneen rakennuksen purkua. Rakennus jäi aikoinaan pois  Osuusliike Yhteishyvän käytöstä ja siirtyi kiinteistökaupalla Värtsilän kunnan omistukseen, sittemmin kuntaliitoksessa Tohmajärven kunnalle.  Viimeksi rakennusta on käytetty kesäisin kirpputorina,  mutta siihenkin se on käynyt kelpaamattomaksi.   Tohmajärven kunta purattaa nyt rakennusta.

Kaivinkone rouhaisee rakennuksen nurkan nopeasti hajalle. Kuva Eira Varonen

Puoleenpäivään mennessä rojukasa kasvoi. Kuva SP

Purkutyö alkoi kiinteistön pihan puolelta ja julkisivu säilynee vielä hetken aikaa.  Kauppakiinteistön elämä on lähestymässä päätepistettään.   Maisema siistiytyy ja Värtsilän Yhteishyvä on pian vain muisto menneiltä vuosikymmeniltä.

Tässä vielä muistin päivitykseen kuva kokonaisesta rakennuksesta. Kuva EV

Share

9 comments for “Yhteishyvän purku alkoi

 1. Muistuu mieleen, kun samaisessa puodissa tuli käytyä jouluostoksilla. Rahat näihin ostoksiin oli tienattu joulukortteja
  myymällä. Potkuripelissä oli kiva tulla mäkeä alas ja sujauttaa
  kaupan pihaan. Tarttui mukaan mm. talousvaaka äidille. Ei tullut
  mieleen ostaa jotain henkilökohtaisempaa.

 2. Mistäs nyt voimme kirjoitella kriittisesti Värtsiin, kun tämän intohimomme kohteen purkavat?

 3. Lohdutan Erkki
  sinua, että onhan niitä muita intohimon kohteita meillä kaikilla – ainakin minulla.
  Terkkuja Mirja

 4. Hyvä lahja se talousvaaka on varmasti ollut! Yksi kaverini kertoi pienenä poikana ostaneensa äidilleen äitienpäivälahjaksi rotanloukun.

 5. Minulla on tuossa kuva jossa seison Yhteishyvän kaupan takapihalla.Olen 1,5v.Asuttin kaupan yläkerrassa.No,nyt sekin rakennus on muisto vain.

 6. Mainio tapa tehdä sekajätettä. Paitsi jos kasasta yltää paremmin erittelemään asbestin, metallin, energiajätteen, betonin jne.

  Varmaan purku-urakkaan sisältyy myös poiskuljetus.

  Turvallista jatkoa kiikun kaakun kasan päällä.

 7. Löytyipä tällainen melkein merkkipäivä, kun Yhteishyvän kauppa purettiin Värtsilän keskustasta.
  Purkaminen alkoi 5.12. En tiedä kauanko kesti ja milloin pyyhittiinpihamaalta loput pölyt.
  Siinä meni palanen historiaa. Nyt on siisti piha.

 8. Rötisköistä ollaan usein montaa mieltä. Minä olen sitä toista mieltä. Viimeviikolla uutisoitiin Varsinais-Suomesta uutinen, jossa kansalaiset ovat asettuneet poikkiteloin kaupungin aikeille purkaa joitain kouluja.Vtt ja Tampereen Yliopisto tekevät paraikaa tutkimuksia kannattaako -60 -70 luvun kouluja purkaa.Asia on kesken, mutta esimerkiksi hiilijalanjälki on paljon pienempi vanhan säilyttämisessä kuin rakentaa uutta ja uljasta.Kunnathan purkavat tällähetkellä kouluja sen minkä kerkeevät.Joensuussa Jokela talo puretaan ja tilalle tulee viisikerroksinen kerrostalo.Tuotto on tontilla tällöin paljon suurempi lyhytnäköisesti. Jokela talohan on peitetty hirsitalo.Jos talo entisöitäisiin vanhaan kuosiin, tuotto pitkällä aikavälillä olisi varmasti sama ja historia säilyisi Jns keskustassa.Oli ne ongelmat korjauksessa mitä tahansa.Eli meidän sukupolvi on se, joka hävittää historiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *