Linnun laulua, tuulen soittoa

Anna-Mari Kaskinen/ Minna L. Immonen: Sinulle laulavat linnut, Kirjapaja 2011.

…Läikähteli sydän
alakuloinen.
Kiitos, että lauloit,
lintu suloinen.”

Anna Mari Kaskinen ( s. 1958) on kirjailija, runoilija ja sanoittaja. Liekit-musikaali oli hänen tunnetuimpia teoksiaan samoin kuin Hiljaisuuden messu. Kaskinen on tehnyt myöskin yhteistyötä säveltäjä Pekka Simojoen kanssa.

Kaskisen runoista kohoaa päällimmäiseksi luonnontunto. Hän ihastelee mustarastaan laulua, lintujen sinfoniaa, kevään ja kesän tuntoja luonnossa, valoa ja vettä, kukkia, jne… Riimimittaan kirjoitetut runot toimivat lähinnä luonnonläheisinä mietelminä, joissa on lämpöä ja valoa, joista lukija nauttii ja saa positiivista virtaa elämäänsä. Siksi näkisin, että tämäkin kirja toimii parhaiten lahjakirjana. Runoissa on samantyyppistä tuntua kuin monissa uskonnollisissa kuvakorteissa. Ei tarvita välttämättä paradoksia ja analyysia runsain mitoin. Kaskisen aaltopituudella voi ilahduttaa lukijaa elämän tärkeimmillä ilonlähteillä.

Kaskiselta löytyy myös herkkä runo isälle:

Minun isäni, sinua muistan.
Näen selkäsi leveän.
Kuulen laulut ja vihellyksen
hellän huumorin keveän…”

Kaskinen jää runoissaan esteettisten ohuuksien tasolle. Hänen tyylinsä on kuitenkin saavuttanut lukuisan joukon ihmisiä. Kohderyhmälleen hän kirjoittaa selkeästi ja suorasti, lämmöllä.

 

Share

1 comment for “Linnun laulua, tuulen soittoa

  1. Käväisin tänään naapurilähiössä Roihuvuoressa. ”Törmäsin” Kaskisen kirjoihin paikallisen kirja- ja paperikaupan ikkunassa, missä ne olivat näyttävästi esillä. Lisäksi oli ikkunaan teipattuna pari käsin tekstattua Kaskisen runoa. Anna-Mari Kaskisen puoliso, Pekka on Roihuvuoren kirkkoherra.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *