Jaana ja Olli-Pekka konsertoivat

Värtsilässä on helluntaina kirkkokonsertti, jossa esiintyvät Olli-Pekka (laulu) ja Jaana Sistonen, os. Tikka (urut ja pianosäestys). Jaana on värtsiläisille tutun musiikkimiehen Teuvo Tikan tytär.

Konsertissa kuullaan mm. harvemmin yksinlauluna esitettävä Teuvo Tikan Iltasiunaus, jonka Jaana on muokannut miehensä äänialalle sopivaksi. Olli-Pekka ja Jaana on vihitty Värtsilän kirkossa 1988 samoin kuin Jaanan vanhemmat Teuvo ja Aune 1957, joten kirkko on esiintyjille muistoja herättävä konserttipaikka.

Jaana on syntynyt vuonna 1958 Värtsilässä. Hän on toiminut vuodesta 1990 lähtien  Pohjois-Kymenlaakson musiikkiopistossa musiikkileikkikoulun opettajana. Ennen sitä hän oli Helsingissä vastaavassa työssä yksityisessä musiikkikoulussa.

Olli-Pekka, synt. 1957 Tohmajärvellä, on Kouvolassa asuva laulun harrastaja ja kiinteistönvälittäjä. Lauluopinnot hän aloitti Pohjois-Kymen Musiikkiopistossa vuonna 2006, ensin miesten laulupajassa, jossa opettajina olivat Seppo Kuoppa ja Taina-Maria Rautasuo. Sen jälkeen lauluopinnot ovat jatkuneet yksityisoppilaana samassa opiskelupaikassa laulunopettajina Mari Lavikainen ja 2007 syksystä alkaen Anne Korpelainen. Olli-Pekan ääniala on baritoni.

Hän on laulanut myös jonkin aikaa Iitin Lauluveikoissa ja kouvolalaisessa kamarikuoro Sonuksessa.

Nyttemmin Sistonen on keskittynyt ainoastaan yksinlauluun ja tämäkin konsertti on osa hänen lauluopintojaan, missä hän hakee kokemusta esiintymiseen ja laulamiseen. Olli-Pekka on käynyt paljon esiintymässä  Kouvolan vanhuspalvelun  toimipaikoissa yhdessä vaimonsa kanssa osallistuen näin vapaaehtoistyöhön vanhuksien parissa.

Kello 14 alkavan konsertin ohjelma on 10 euroa. Tuotosta suurin osa käytetään Värtsilän kirkon kaunistamiseen. Konsertin järjestäjänä on Tohmajärven seurakunnan musiikkityö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *