Lentiiralaiset vierailivat Värtsilässä

Rajaan liittyvää yritystoimintaa esiteltiin vieraille Niiralassa Itähuolinnassa.

Kuhmossa sijaitsevan Lentiiran kyläyhdistys vieraili Värtsilässä perjantaina 20.5.2011. Karun kaunis Lentiira –hankeen järjestämästä Kyläretki Etelä-Karjalaan matkasta haettiin eväitä ja ideoita Lentiiran kylän kehittämiseen. Lentiiran kylässä asuu vajaa 200 asukasta vakituisesti. Kesäaikaan pääluku vähintään tuplaantuu satojen kesämökkien ansiosta. Lentiiran kylältä on matkaa Vartiuksen kansainväliselle rajanylityspaikalle noin 30 km. Lentiira kuuluu Kuhmon kaupunkiin, jonne on matkaa 43 km.

Eräänä tutustumiskohteena oli kesäteatteri..... ....ja sen alakerrassa aloittava kierrätystori.

Värtsilässä vierailu alkoi ruokailulla Majatalo Sinilinnussa. Seuraavaksi esiteltiin kylätaloa ja sen pihapiirissä olevia toimintoja, mm. kesäteatteria. ”Hulppea kylätalo teillä”, totesivat lentiiralaiset! Kylämme sijainti näin lähellä valtakunnan rajaa koettiin mielenkiintoiseksi.

Tuliaisiksi lentiiralaiset toivat kyläkirjan sekä rönttösiä, jotka vastaanotti Värtsilän Pitäjäyhdistyksen puolesta varapuheenohtaja Kalle Lintunen. Vierailu Itähuolinta Oy:ssä päätti päivän Värtsilässä, josta matka jatkui kohti Savonlinnaa. Lauantain matkaohjelmassa on mm. tutustuminen Vuonislahden kylään Lieksassa. Vuonislahden kylä on valittu Vuoden kyläksi vuonna 2002.

Uusi kylätalo on tietysti käyntikohteena.

Värtsilän Pitäjäyhdistys kiittää lentiiralaisia vierailusta! Toivottavasti he saivat meiltä ideoita kotiinviemiseksi. Hyviä ideoita tuli keskusteluissa esille myös heiltä Värtsilän kylän kehittämiseen. Kiitos niistä!

Tulijaisia Kuhmosta toivat Lentiiran kyläyhdistyksen pj. Mauri Väisänen sekä Helena Malinen.

Sinilinnun pihassa.

Tervetuloa uudelleen! Värtsiläläiset saivat kutsun vastavierailulle Kuhmoon! Milloin lähdetään?

 

Vieraile Lentiiran kyläsivuilla osoitteessa www.lentiirankyla.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *