Seppeleitä laskettiin

Kunniavartiossa olivat Esa Huovinen ja Mikko Hämäläinen.

Värtsilän kirkossa oli itsenäisyyspäivän aamuna pienimuotoinen tilaisuus, jonka aikana laskettiin seppeleitä sankarivainajien muistolle. Kunnan ja seurakunnan puolesta laskivat seppeleen Saara Mämmi ja Jussi Raerinne, rajavartioston puolesta Mika Susi.

Kirkkoherra Mikko Lappalainen puhui tilaisuudessa. Hän muistutti, että elämme henkisesti vaikeammassa maailmassa kuin ennen, mutta suomalaisina meidän on oltava rohkeasti täyttämässä tehtäviämme yhteiskunnassa. Lappalainen toivoi, että saisimme matkaeväitä tulevaisuuteen sodan muistoista, joita on näkyvissä esimerkiksi  sankarihaudoilla.

1 comment for “Seppeleitä laskettiin

  1. Kommenttini seppeleenlaskutapahtumaan on viipynyt, kun en oikein tiedä, pitäisikö olla hiljaa. Päätin kuitenkin ottaa asiaan kantaa. Tapahtukoon se isänmaallisen katsomukseni vuoksi. Värtsilän kirkolla seppeleiden laskun – kaatuneitten muistopäivänä ja itsenäisyyspäivänä – pitäisi ehdottomasti olla jumalanpalveluksen jatkona. Jos messu ei tunnu sopivan, olkoon sitten sanajumalanpalvelus. Mahdollista olisi myös suunnitella liturginen rukoushetki aiheena rauha ja ihmisten välillä hyvä tahto. E.L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *