Rajalla rauhallista

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella oli syyskuussa rauhallista. Henkilöiden luvattomia rajanylityksiä ei havaittu.

Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla rajan ylitti syyskuussa 88 200 henkilöä. Venäläisiä rajanylittäjistä oli hieman yli 39 prosenttia, kun viime vuonna heidän osuutensa oli lähes 38 prosenttia.

Vuoden alusta rajanylityksiä on ollut yhteensä 750 790, mikä on noin 5 prosenttia edellisvuotta enemmän. Suomalaisten rajanylitykset ovat hieman lisääntyneet, kun taas venäläisten rajanylitykset ovat pysyneet lähes samalla tasolla syyskuun loppuun mennessä.

Käännytettyjä oli syyskuussa 6 henkilöä. Käännytysten syynä oli pääasiassa perusteltu syy epäillä henkilön hankkivan tuloja epärehellisin keinoin tai puutteet matkustusasiakirjoissa.

Joensuun lentoasemalla rajatarkastus suoritettiin syyskuussa 835 henkilölle. Tilapäisistä rajanylityspaikoista toiminnassa oli syyskuussa Lieksan Inari.

Rikostorjunta

Syyskuussa havaittiin 67 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta, 2 ulkomaalaisrikkomusta ja 7 muiden säännösten rikkomusta. Seuraamuksina rikkomuksista oli 24 rangaistusvaatimusta, 6 rikesakkoa ja 43 huomautusta. Lisäksi tutkintaan tuli kaksi rattijuopumustapausta, kaksi väärennystä, yksi työnantajan ulkomaalaisrikkomus ja yksi vaarallisen esineen hallussapito.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *