Kirkon juhlat sunnuntaina – Kaikki mukkaan!

Värtsilän kirkon vihkimisestä tulee 6.8. 60 vuotta. Juhlamessuun väkeä kutsutaan sunnuntaina 8.8. klo 10. Messun liturgina on Värtsilän viimeinen vakituinen kirkkoherra, rovasti Erkki Lintunen ja siinä saarnaa vuosina 1956-1959 kirkkoherrana toiminut Leino Hassinen.

Värtsilään Hassinen tuli Jurvan seurakunnan virallisen apulaisen tehtävistä ja Värtsilästä hän siirtyi ensin teknillisen korkeakoulun ja kauppakorkeakoulun pastoriksi ja vuonna 1966 Uudenmaan läänin Pyhäjärvellä kirkkoherraksi. Kirkollisen Kotimaa -lehden päätoimittajana Hassinen oli vuosina 1966-1977, josta hän siirtyi Vihdin kirkkoherraksi ja hoiti virkaa eläkkeelle jäämiseensä saakka vuoteen1987.

Hassinen kutsuttiin vielä eläkevuosinaan ensin kouluttajaksi Inkerin kirkkoon ja vuonna1993 hänet asetettiin Inkerin kirkon piispaksi, jona hän oli vuoteen 1995. Hassinen on kirjoittanut ajatuksiaan Värtsilään tulostaan sekä Inkerin piispan ajastaan Erkki Lintusen toimittamaan kirjaan Värtsilän Paimenmuisto.

Juhlamessussa on myös vieraita Tohmajärven seurakunnan ystävyysseurakunnasta Keltosta, jonka kuoro laulaa kanttori Marina Väisän johdolla. Messun jälkeen on kirkkokahvit seurakuntakodissa.

Share

2 comments for “Kirkon juhlat sunnuntaina – Kaikki mukkaan!

 1. Jore Penttinen
  10.8.2010 at 11:43

  Voiko tätä arvostamieni herrojen Hassinen/Lintunen kirjaa Värtsilän Paimenmuisto ostaa jostain.
  Kirkkoherra Leino Hassisella on erityinen paikka sydämessäni.Hän siunasi äitini haudan lepoon vuonna 1958.Äitini oli kuollessaan 29 vuotias ja minä 4 v.Ikävä on vieläkin Värtsilän vuosia ja äitiä.

 2. Markus Kontiainen
  10.8.2010 at 15:59

  Värtsilän Paimenmuistoa voi ehkä kysellä Tohmajärven seurakunnasta kirkkoherranvirastosta tai sitten suoraan Erkki Lintuselta. Sitä oli aiemmin myynnissä täällä Värtsilän alueella olevissa liikkeissä, mutta nyt ne ovat jo lähes kaikki historiaa. Sinilinnusta kannattaisi ehkä myös kysellä. Tämän tarkempaa en osaa tässä vaiheessa sanoa. Jos saan parempaa tietoa, niin ilmoittelen tällä palstalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *