13 comments for “Viikon puheenaiheet 42/21

 1. Iso osa keskeyttää varusmiespalvelun henkisistä syistä ja saa haitan loppuelämäkseen. Timo K. Mukka ja Pentti Haanpää saivat vihat niskoilleen kun julkaisivat kirjat aiheesta. Nykyisinkin asiaa mieluummin vähätellään.

 2. Kornia huumoria ei puutu vieläkään kun puhutaan armeijan keskeyttäneistä (henkisistä syistä). Jos joku julkituo brutaalin kouluväkivallan, häntä pidetään ”ongelmana”.
  Niin se on Värtsinkin sivuilla.

 3. Nyt tuli sitten ne kalamiehen kelit… räntää tulee vaakatasossa😊

 4. Katselin uusintana esitettävää elokuvaa Tauno Tukevan sotaa telkkarista. Harvoin näkee huoltoportaan sotatoimia. Jäin miettimään hevosten ruokintaa. Oliko sota-aikaan jo käytössä paaleihin pakattu heinä ?

 5. Myrskyn jälkeen on pouta sää! ..

  Saa nähdä miten kauan.

 6. Eräät yksityiset henkilöt ovat tainneet omia Värtsilä Facebook ryhmän itselleen!?

  Jatkuvasti päivittävät ko. ryhmää.

  Päivityksissä ei ole mitään Värtsilästä, ei kuvissa eikä teksteissä. Asuvatkin muualla.

  Miksi pitää Värtsilä ryhmään panna omia päivityksiään kun monella on ikioma Facebook ”seinänsä” käytettävissä.
  Pitääkö olla niinkuin käki joka munii toisten pesiin!?

 7. Jatkoa edelliseen viestiin (klo 12:20).
  Samaa tapahtuu myös Värtsi Värtsilän verkkolehti Facebook ryhmässä.

 8. Sain jokin aika sitten aikaiseksi kansanedustaja Jussi Wihosen kautta kirjallisen kysymyksen eduskuntaan, osoitettuna maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle.

  Epäkohdasta joka myös itseäni koskettaa. Siitä että olisikohan kohtuullista tarkentaa elintarvikealalla vallitsevaa lupamaksukäytäntöä? Nyt esimerkiksi osa-aikainen kalastaja maksaa vaikkapa kalaa purkittaessaan tismalleen saman suuruiset lupamaksut kuin kymmenien miljoonien liikevaihtoa tahkoava suuryritys😥

  Eipä tästä ministerin vastauksesta nyt hullua hurskaammaksi tullut😥 Kiitos silti Jussille että toit tätä elintarvikealan pientuottajia koskevaa ongelmaa esille.
  https://jussiwihonen.fi/blogs/blogi/kirjallinen-kysymys-pientuottajien-ja-valmistajien-lupamaksujen-kohtuullistamisesta

 9. Tällä viikolla (42) on monta mielenkiintoista aihetta, kun vain ehtisi kaikki tutkimaan.
  Vastaan ensin omaan kysymykseeni; oliko sota-aikana hevosten heinät paaleina, kyllä olivat. Katselin SA- kuvista kuinka evakot matkasivat Kannakselta istuen reessä heinäpaalien päällä. Paalit olivat suuria, arviolta 50x50x100 cm. Samanlaisia näyttivät olevan myös ”sotahevosten” heinät. Tauno Tukevan sota elokuvassa heinäpaalit olivat näitä nykyisiä, pieniä, ja ihan hyvä niin.

 10. ”Sivusta seurannut” arvelee, että jotkut ovat omineet Värtsilä Facebook ryhmät itselleen.

  Facen osalta en osaa ottaa kantaa, koska en juurikaan tunne sen käyttäytymissääntöjä niin yritän pysyä täällä tutummalla Verkkolehti Värtsin tontilla. Kuitenkin usein tulee samankaltaiset ajatukset mieleen kun sama kirjoittaja tai kommentoija alkaa olla useamman kerran näkyvillä. Siitäkin voisi ajatella, että se (kirjoittaja) on ominut Värtsin. Luulen kuitenkin, että ne toiset ovat kyllästyneet ja lähteneet pois ja ehkä hakeutuneet itselleen sopivimpiin joukkoihin. Jäljelle on jäänyt muutamia.

  Kun minun nimi alkaa olla jo pari kertaa näkyvillä ja vieläkin olisi jotain sanottavaa, niin tulee mieleen, että pitäisikö vaihtaa nimeä tai nimimerkkiä, tekeväthän jotkut kuulemma niinkin.

 11. Elähän mittää, Eero-Matti..
  Hyvä kysymys Jussi Vihoselta ja vastauskin on tullut nopeasti. Vastauksen viimeisen kappaleen voisi ymmärtää niinkin, että peliä ei ole vielä menetetty. Nimittäin lainaten vastauksen tekstiä:

  ”Elintarvikealan toimija voi olla ensisijaisesti yhteydessä oman kunnan elintarvikevalvontaan neuvojen saamiseksi. Elintarvikelain 27 §:n mukaan kunnan tehtävänä on neuvoa elintarvikealan toimijoita ja kuluttajia sekä tiedottaa tämän lain soveltamisalaan kuuluvista asioista…”

  Suomi on jopa saanut kansallisen poikkeuksenkin koskien silakkaa, joten silakkamarkkinatkin voidaan järjestää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *