Kirkon torni korjattavana Tohmajärvellä.

Kirkontorni1Usein kuulee sanottavan, että Kirkko on siellä jossain yksinäisessä ylhäisyydessään, mutta Tohmajärvellä se on laskeutunut ruohonjuuritasolle aivan tavallisen kansan tasolle. Radion uutisista kuulin, että risti oli kadonnut tornin huipulta. Luonnonvoimat lienevät olleet asialla eikä ketään epäillä tihutyön tekemisestä. Risti uusitaan ja rakennelma huolletaan maassa loistokuntoon. Noin helppoa se on nykyään.

Ei ollenkaan asiaan liittyen kerron kevennyksenä erään pikku jutun.
Kaivoimme maahan ojan ja pikkulapsi tuli kysymään mitä me teemme. Kaverini sanoi että kaivetaan kaivoa. Se on helpompi kaivaa näin pitkällään. Sitten se vain nostetaan pystyyn. Lapsi epäili että siitä tulee liian korkea kaivo. Ei sieltä kukaan yllä ottaa vettä.

Kiitimme lasta kun huomasi asian. Sovittiin että tehdään tästä sitten jotain muuta. Vaikka oja.

 

Alpo Rummukainen

2 comments for “Kirkon torni korjattavana Tohmajärvellä.

 1. Saarivaaralaisen tuttavani kanssa ajelimme
  Tohmiksen keskuksesta palatessamme
  ”huviksemme” kirkolle. Olipa todella yllättävä
  näky: Kirkko ilman kupolia! Työmiehet hääräsivät
  maahan lasketun kupolin ympärillä, emme kuitenkaan
  menneet jututtamaan. Totesimme vain, että aina
  sattuu ja tapahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *