Lintulan luostarin julkaisu

Suurinta on rakkaus
Kanarialintu opettaa
Tärkeä kuvakirja

Efrossini Margaritou: Pikku kanarialintu, joka lauloi nuotin vierestä,
Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari 2015

pikku kanarialintuLintujen kuningas, Kotka, täyttää vuosia. Niinpä sen kunniaksi päätetään järjestää juhla. Lintujen kuoroonkaan ei hyväksytä ketä vain. Pikku kanarialintu, joka laulaa nuotin vierestä, saa tylyn kohtelun. Hänet erotetaan kuorosta. Mutta kokouksessa kerrotaan, että nuotin vierestä laulavalla kanarialinnulla on tapana auttaa ystäviään, jotka ovat pulassa. Hän opetti korppia, joka osasi maalata vain mustalla värillä, käyttämään värejä. Lisäksi hän auttoi laskennon tehtävissä huuhkajaparkaa, joka ei ymmärtänyt tuon taivaallista matematiikasta. Kaikilla oli jotakin sanottavaa kanarialinnun hyvyydestä ja lähimmäisenrakkaudesta. Niinpä kokous päätti, että kanarialintu saa esittää juhlassa runon rakkaudesta. Niin myös tapahtui. Kanarialintu toipui masennuksestaan, jonka kuorosta erottaminen oli tuottanut. Kaikki osoittivat suosiotaan runonlausujalle.

Viisas kuvakirja opettaa lapsille asioista tärkeimmän, lähimmäisenrakkauden. Sen moni aikuinenkin huomaa esim. työpaikalla. Työtoveri, joka ei ole penaalin terävin kynä, voi olla kaikkien suosiossa, koska hän kuuntelee muiden huolia, eikä ole aina tuputtamassa omia asioitaan esille.

Kirja sisältää myös tetäviä, joiden parissa lapsi saa kerrata sadun asioita. Olen tutustunut Lintulan Luostarin julkaisemaan kirjaan Ksenia Pietarilaisesta. Siinäkin lähimmäisen rakkaus nousee Jumalan tähden houkan, nuorena aviomiehensä menettäneen naisen tärkeimmäksi elämäntehtäväksi. Joukossamme on myös heitä, jotka ymmärtävät rakkauden kieltä. Ehkä jokainen tapaa elämäntaipaleellaan myös tällaisia ihmisiä ja saa kokea todellista ystävyyttä.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *