TalviRyssäyksessä

LASKIAISEN TALVIRYSSÄYS KYLÄTALON PIHAPIIRISSÄ

Tuskin Laskiaissunnuntain sää olisi voinut olla parempi kuin se tänä vuonna oli. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja aamun kireä pakkanenkin oli pudonnut alle kymmenen asteen lukemiin. Siis ihanteellinen sää ulkoiluun!

Niinpä Kylätalolle alkoi puolilta päivin kääntyä autoja ihan mukavaan tahtiin. Liikenteenohjaajat ohjasivat autot pääsääntöisesti Kesäteatterin edustalle auratulle parkkipaikalle, joten Kylätalon piha-alueella oli enemmän tilaa liikkua ja leikkiä.

Mäenlaskupaikka.

Mäenlaskupaikka.

Iltapäivä sujui suurin piirtein suunnitellun ohjelman mukaisesti. Aloiteltiin hernekeittoruokailulla sekä lumenveistolla, jatkettiin peleillä Arppen aukion umpihangessa ja laskettiin mäkeä erilaisilla laskuvälineillä ja tyyleillä. Mäki olikin ahkerassa käytössä ja monta liukua varmasti laskettiin lumikasan päältä.

Välillä oli mukava käydä HotelliJoen tiloissa huilaamassa ja herkuttelemassa laskiaispullilla. Eläinten Laskiaistapahtuman pyörteissä jumpattiin ja Potkurikisa potkittiin.

Potkurikisa

Potkurikisa alkamassa.

Potkurikisaan oli saapunut kutsun saaneista vain Saarion kyläjoukkue ja niinpä Saarion kilpakumppaneiksi kasattiin paikan päältä Värtsilän koululaisten joukkue sekä kaksi perheistä koottua joukkuetta. Vauhtia ja vaarallisia läheltä piti-tilanteitakaan ei puuttunut ja yksi välinerikkokin nähtiin, kun potkurin työntöpuu irtosi ja antoi potkijalleen yllättävän kuperkeikan. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut. Potkurikisan voitti ylivoimaisesti Saarion joukkue ja hopealle tuli Värtsilän koululaisten joukkue. Molempien joukkueiden jäsenet saivat palkinnoksi Värtsilä-mukit ja voittajat saivat lisäksi Kunniakirjan. Onnittelut naapurikylän voittajille, vaikka kuvaa heistä en ehtinytkään napata. Potkurikisan kolmanneksi tuli Possut-joukkue ja myös neljäs joukkue saatiin maaliin, tosin välinerikon takia kilpailija vei potkuria eikä päinvastoin (siis kilpailija kantoi potkurin maaliin).

lumikammi valmis

Valmis lumikammi

Seuraavaksi oli mahdollisuus tutustua eräoppaan tekemään ja esittelemään igluun tai lumikammiin. Eräopas oli aloittanut lumen kasaamisen puolen päivän aikoihin ja noin kolmen tunnin päästä hän alkoi kaivaa kammin sisältä lunta pois. Näin valmistui yllättävän iso ja rauhallinen sisätila, jossa yöpyminen olisi varmasti mielenkiintoinen kokemus. Eräopas suosittelikin perheen kuorsaavan jäsenen siirtämistä lumikammiin nukkumaan, koska lumi on hyvä äänieriste ja estää äänien kuulumisen sekä ulos että sisälle.

Lumenveistokisassa syntyi myös miniliukumäki, jota juuri testataan.

Lumenveistokisassa syntyi myös miniliukumäki, jota juuri testataan.

Lumiveistoksetkin olivat valmistuneet iltapäivän kuluessa. Kaikki viisi kuutiota oli muotoiltu erilaisiksi hahmoiksi tai rakenteiksi. Käy ihastelemassa komeita lumiveistoksia Arppen patsaan läheisyydessä.

Laskiaissunnuntai sujui mukavasti ulkoillen ja lumessa temmeltäen auringon kimmeltäessä Arppen pihapiirin hangilla. Olikohan ilmassa jo häivähdys kevättalven kirkkautta, joka houkuttelee hohtaville hangille?

Kiitokset TalviRyssäyksen järjestelyihin eri tavoin osallistuneille ja kaikille TalviRyssäyksen kävijöille!

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

lumenveistoa latelammas

Lumenveistokisa. Late-Lammas on kohta valmis.

palkintojenjako

Potkurikisan palkintojen jako.

lumenveistossa koululaiset

Koululaiset lumenveistossa.

Lumikammin kaivaminen

Lumikammin kaivamisen opetus käynnissä.

hankijalkapalloa

Hankijalkapalloa Arppen aukiolla.

Hankikonttauskisa. Vaihto käynnnissä.

Hankikonttauskisan vaihto käynnissä.

 

1 comment for “TalviRyssäyksessä

  1. Kiitos Ryssäyksestä, mukavaa oli, ja Vuokolle edellisen lisäksi myös kiitokset jutusta ja kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *