Asemalla?

asemalla

Kaipaisin tunnistusapua tähän isäni Niilo Immosen (s. 1912 Pälkjärvellä) albumista löytyneeseen kuvaan. Näyttäisi siltä kuin tämä kuva olisi otettu jossain rautatieasemalla. Onko kysymyksessä mahdollisesti Värtsilä tai Pälkjärvi? Entä ketä ovat kuvan nuoret neidot?

Kuvan takana on päivämäärä 19.5.1937.

Teksti ja kuva: Lissu Kaivolehto

Share

2 comments for “Asemalla?

 1. Hilkka Partanen
  29.1.2015 at 13:25

  Hei taas Lissu!
  Vielä kerran Ryynäsistä. Ei tämä Aarne Ryynänen ollut opettaja eikä rajamies, vaan pienvijelijä Tohmajärven Vatalasta. Näin kertoivat 2 Aarnen Tohmajärvev kunnanvaltuusto ystävää. He muistelivat Aarnen olleen myös lautamiehinä.
  Kuva, jossa tytöt lepäilevät asemartakennuksen vierellä, eiole Värtsilän asemalta.Luulisin, että kysymyksessä on Pälkjärven asema. Aloitin syksyllä 1939 Värtsilän Keskikoulussa. Luokkatoverinani oli mm. Pälkjärven asemanhoitajan tytär ja hän pyysi käymään kotiinsa. Niinpä sitten “junien välillä” piipahdin Pälkjärvellä. Silloin vielä junat kulkivat aikataulussaan. Se vierailu jäikin sitten ainutkertaiseksi. Syttyi talvisota. Koulustamme tuli sotasairaala. Koulurakennus tuhoutui jatkosodan alussa, niinkuin suurin osa Värtsilän kaunista kylää. Terveisin Hilkka.

 2. Lissu
  1.2.2015 at 18:45

  Hei Hilkka, ja kiitos Aarne Ryynästä koskevista lisätiedoista.

  Jos kuva on Pälkjärveltä, niin kuin todennäköistä on, niin on kaksi vaihtoehtoa, joko Pälkjärven asema tai Pälksaaren pysäkki.

  Pälksaaren pysäkin viimeisenä hoitajana oli Emil Parkkulainen. Hänen poikansa Reino Parkkulainen on toiminut Niiralassa asemapäällikkönä.

  https://www.vartsi.net/2010/08/20/vaarallisia-aineita/

  Veikkaisin, että nuo neitoset ovat syntyneet 1915-1920 välillä, joten heidät tuntevia ihmisiä on kyllä jossain, kun vaan sattuisivat kohdalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *