Värtsilän koulun joulujuhla 20.12.2014

Elokuun alkupuolella helteisessä säässä aloitettu koulun syyslukukausi saatiin päätökseen lauantaina. Joulujuhlassa oli perinteisiä ohjelmanumeroja; yksin- ja yhteislaulua, pianon soittoa, näytelmiä sekä Joulukuvaelma. Jotakin uutta saimme nähdä koulun joulujuhlassa; 3-4 luokkalaisten musisointia muoviputkilla sekä 5-6 luokkalaisten joulujuhlaan valitsema Tuhkimo-näytelmä.

Värtsilän koulun joulujuhlan ohjelma oli seuraava:

 • Tervetulosanat; Iida Piiroinen
 • Jouluajoa-runo; 1-2 luokka
 • Joulupuu on rakennettu-yhteislaulu
 • Joulupukki ja lahjapipari-näytelmä; 3-4 luokka
 • Tonttu; Emma Hyttinen (laulu) ja Iida Piiroinen (piano)
 • Siiliperheen joulu-näytelmä ja laulu; 1-2 luokka
 • Avaruus; Iita Hyttinen, Anni Räsänen, Hilda Heiskanen ja Emma Hyttinen (laulu)
  sekä Aada Jormanainen (piano)
 • Tuhkimo-näytelmä; 5-6 luokka
 • Taas toivotus hyvän joulun-laulu; 3-4 luokka

Sitten olikin syyslukukauden ”palkan maksun aika” siis todistusten jakaminen. Perinteiset paperiset joulupussit olivat odottamassa jo joululomalle kiirehtiviä oppilaita. Vanhempainneuvosto oli järjestänyt glögi- ja piparitarjoilun.

Värtsilän koulun oppilaat ja henkilökunta haluavat toivottaa Värtsin lukijoille HYVÄÄ JA RAUHAISAA JOULUN AIKAA SEKÄ ONNEA TULEVALLE VUODELLE!

Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi.

Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi.

Tuhkimo, Haltiatar, prinssi ym.

Tuhkimo, Haltiatar, prinssi ym.

Joulupukin kutistuttua tontut turvautuvat taikatohtorin apuun

Joulupukin kutistuttua tontut turvautuvat taikatohtorin apuun

Joulupukki kasvoi, ehkä liikaakin

Joulupukki kasvoi, ehkä liikaakin

Joulukuvaelman enkelit

Joulukuvaelman enkelit

Ensimmäinen koulutodistus on saatu.

Ensimmäinen koulutodistus on saatu.

Kuvat ja teksti Vuokko Väänänen

4 comments for “Värtsilän koulun joulujuhla 20.12.2014

 1. Kiitos, Vuokko, että saatiin kurkistaa koulun jouluun!

 2. Kiitos!!! Värtsilän koulun opettajat, koko henkilökunta ja vanhempainneuvosto, te ette tiedä, miten tärkeää on järjestää tuollainen joulu lapsille, jotka suuntaavat kohti nuoruutta ja aikuisuutta! Olen huomannut, että koulujen perinteiset joulujuhlat ovat monin paikoin jääneet koulun ohjelmasta pois.Se on käsittämätöntä rationalisointia, yksi osa koko joulun muuttamista vain kaupalliseksi menoksi. Onneksi seurakunnat kutsuvat vielä kauneimpien joululaulujen äärelle, ja Hursti nälkäisiä ruualle. Ja klasvatuksellisesti valveutuneet opettajat koulun joulujuhlaan.

  Jouluiloa Värtsilän koululle ja ahkeraa tulevaa vuotta 2015!

 3. Juttu ja kuvat paluttivat muistoja omalta koulu ajalta. Oli kuusijuhlat ja oli ohjelmaa ja olin itsekin ohjelman esittäjänä.
  Tässä on merkillinen yhtälö, kun ikää tulee niin muistot nuortuvat.

 4. Uuden vuoden alkajaisiksi haluaisin vielä palata tähän koulun juhlaan, jossa sain olla mukana. Se on aina yhtä ihmeellinen ja koskettava. Tällä kertaa jo siellä salissa istuessani ajattelin, että joistakin ”ihmeistä” haluaisin mainita julkisestikin. – Miten upealta tuntui, kun lapset, jotka eivät vielä kauaakaan ole asuneet tässä maassa, selviytyivät hienosti vuorosanoistaan. Kun joku koulun raisuista viliskanteista teki kerrassaan upean roolityön näyttämöllä tai kun muoviputket – uudehko koulusoitin – soivatkin napakasti ja rytmikkäästi juhlassa. Kun eräs oppilas toisen säestämänä laulaa niin kauniisti, että sydän oli kuulijalta pakahtua. Kaikenkaikkiaan, kun ohjelmanumero toisensa perään on nautinnollista katsottavaa, ja esiintyjinä ovat kuitenkin koulun kaikki lapset,
  ei mkään valikoitunut porukka. – Ja sitten se kohokohta, jouluevankeliumi, tällä kertaa nuorimpien esittämänä! Minulle Värtsilän koulun perinteistä koskettavimpia on se, kun tämän kuvaelman henkilöt jäävät vielä paikalleen ja juhlaväki laulaa yhdessä Enkeli taivaan Kimmon säestäessä baritonillansa. – Lämmin kiitos teille, Värtsilän koulun väki! Onnellista Uutta Vuotta teille, ja meille kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *