Lappeenrantalaisia joululevyjä

Joulun nyansseja uutuuslevyillä
Hanna Hyvärinen pääosassa joulukonsertissa

Gloria kiirii halki maan, Sound Of Faith, 2014
Tähden valo, Kimpisen koulun musiikkiluokka 2014

joulumusiikkia

Menimme hyvissä ajoin konserttiin, jota varten Lappeenrannan Sammonlahden kirkkoon oli rakennettu melkoiset ”tornit” ämyreitä. Eikä ihme, olihan kyseessä gospelkuoron konsertti, jossa ei ääntä säästelty. Lapsikuorokin oli jo paikalla ja järjestäytyi sisäänmarssia varten. Pöydillä oli kaupan kahta uutuuslevyä ja
kansan käsi oli karttuisa.

Konsertin sisältö oli jouluinen, kuinkas muuten. Sanoittaja ja säveltäjä Hanna Hyvärinen oli luottanut teksteissä tuttuihin joulun ajan tunnelmiin, mutta mukaan mahtui myös ajatuksia yksinäisten joulusta ja työtätekevien tilanteesta jouluna.

Nuori solisti Tuuli Alatalo yllätti kuulijan ”valmiilla” äänenkäytöllään. Myös muut lapsisolistit esittivät osuutensa reippaasti ja raikkaasti. Joskus ajattelin konserttia kuunnellessa, että gospelkuoro olisi tarvinnut myös miehisiä vahvistuksia. Nyt yksi laulaja hoiti miesosuudet, tosin tyylikkäästi ja taidolla.

Hanna Hyvärisen sanoitukset liikkuivat pääosin tuttujen jouluisten asioiden ja kristillisen jouluperinteen parissa. Joskus toivoin enemmän syvyyttä teksteihin. Sävellykset olivat reipasta gospeltyyliä, jopa niin, että etupenkin pikkunaperot intoutuivat menoon mukaan ja oletettavasti tuottivat vanhemmille hivenen päänvaivaa. Hyvärinen on musiikkiperheen tytär ja osaa kyllä säveltää ja sanoittaa koskettavia joulusävelmiä.

Tunnin kestänyt konsertti kului nopsasti ja erityisesti katsojaa hiveli kuoron gospeltyyli, liikehdintä ja hyvä rytmitaju. Laulut jäivät soimaan mieleen yleisölle, jota oli kertynyt kirkkoon salin täydeltä. Toivon levyille menestystä, niin että ne poikisivat vaikka konserttimatkoja tai luokkaretkiä.

2 comments for “Lappeenrantalaisia joululevyjä

  1. Minulle joulu on ollut kotikonnuilla perinne jouluaattona joko Kaustajärvellä tai Tohmajärvellä aattohartaudessa. Tänä vuonna Eini Perälän Dominantti lauloi kauniisti hartaustilaisuudessa jouluaattona Tohmajärven kirkossa. Molemmilla hautausmailla tuikkivat monet kynttilät ja hautausmailla oli rauhaisaa ja talvisen kaunista. Perinteenä on ollut myös viedä kynttilä sankarihautausmaalle sodassa kaatuneen sukulaiseni hautalaatalle sekä lähiomaisten haudoille. Kiitos reserviläisille kunnianosoituksesta sankarivainajia kohtaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *