Ohituksessa

lasaretissa22.9.2014 koitti vihdoin aika, jolloin minut kellistettiin Kuopiossa selälleen ja suoritettiin ns. ohitusleikkaus. Sydäntä ei pysäytetty, vaan operaatio toimi ns. lyövän sydämen tekniikalla. Oikeastaan itse antamallani nimellä Neljän L:n operaationa: Luoja – lääkäri – lasaretti – Lintunen.

Vasemmasta jalasta otetuillla suonen pätkillä tehtiin viisi ohitusta: neljä vasemmalle puolelle ja yksi oikealle.

Operaatio kesti useita tunteja. Se onnistui, sen kaikki neljä osallista halusivat sen onnistuvan.

Tosin palautuminen ns. normaaliin olotilaan on ollut kuin vuoristoradalla ajamista. Kotiutuminen näyttäisi tapahtuvan Valion nimipäivänä  2.10.14.

Eläkee ihmisiks!

31 comments for “Ohituksessa

 1. Erkki,hyvää jatkoa.Ko.sairaus lienee meillä suvunperinnettä.Vaarini Antti, isäni Veikko ja setäni Arvo ovat kuolleet sydäninfarktiin. Vaikka olen edelleen työelämässä on minut ohitusleikattu Kuopiossa helmikuussa 1998. Myös vanhimmalla veljelläni Pentillä on ollut pumpun kanssa ongelmia.Pena ei ole koskaan tupakoinut tai käyttänyt alkoholia ja omaa urheilutaustan, vaan eipä sitä ko. sairaudessa kysellä. Jaksamisia Erkki

 2. Eero, lämmin kiitos muistamisesta! Tuntuu kuin olisi vielä annettu lisäaikaa takomiselle.

  ”On vain kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä.” (Albert Einstein)

 3. Takojalle voimia ja ennenkaikkea malttia toipumiseen.
  Ole lempeä itsellesi.

 4. Positiivista mieltä Sinulle Erkki!
  Minulle antoi vanha karjalaismuori
  vinkin, kun puhuin taudeistani:
  ” Kuule Jouko, päivä kerrallaan,
  kaht ei kosgua.” Sitä olen soveltanut
  vaihtelevalla menestyksellä kontrollien
  odotukseen ja muihin vaikeuksiin.
  Kirkonmiehenä osaat varmaan suhtautua
  vaikeuksiin tietyllä tyyneydellä.
  Ja onhan leikkaus jo onnistunut!

  Kyllä se siitä

 5. Kiitos karjalainen priha! Lainaapas kirjastosta ja sitten osta (?)omaksesi kirja: Tri EBEN ALEXANDER, Totuus taivaasta. WSOY 2013. Voisit sen esitellä Värtsissa???

 6. Eteenpäin elävänmieli. Toivon sinulle pikaista paranemista. Alkuvaikeudet kun on voitettu on hyvä ennuste.

 7. Nyt on leikkaus ohi,
  kohta maistuu hyvälle lohi.
  Tärkeää on välillä maata,
  itsellesi lepo taata.

  Tsemppiä toipumiseen!

 8. Olipas mukava yllätys löytää täältä isä – Erkin kuva ja viesti! Sentään vasta viikko sitten oli suuren leikkauksen päivä. – Muistatko miten se yksi pieni poika aikoinaan lauleskeli koulussa pitämäsi päivänavauksen jälkeen:” Jumalan kämmenellä ei pelkää Erkki – pappi – Lintunen…”? Siinäpä Luojan kämmenellä on hyvä paikka toipua ja parantua, vaikka välillä olo olisikin kuin vuoristoratakyydissä.

 9. Takomista tällä kylällä riittää loputtomiin… Erkki jaksamista ja pikaista toipumista sinulle!

 10. Seurasin aikanaan isäni toipumista ohitusleikkauksesta. Joku päivä oli parempi ja sitten taas tuntui, ettei toipuminen etene. Mutta ohitusleikkauksen avulla isä sai elämäänsä vuosia lisäaikaa.
  Erkki; muistat antaa itsellesi aikaa toipumiseen. Sitten, kun olet parantunut jaksat takoa vielä monta merkittävää asiaa Värtsilän hyväksi! Voimia ja kärsivällisyyttä sinulle!

 11. Hienoa! Ota varovasti! Hiljennä hiukan mutkissa!
  No tarpeetontapa tuota lienee nuorukaisten neuvoilla opastaa.

 12. Jaksamista Erkki Takojaa tarvitsee Värtsilä.Ota rauhallisesti toipuminen.

 13. Hyvää toipumista ja vointia Sinulle Erkki!

 14. Lämpimät terveiset! Toivomme pikaista toipumista!

  Arja-Leena ja Martti

 15. Olin kerran talkoolaisena mukana järjestämässä elinsiirtopotilaiden kesäpäiviä täällä lähellä. Se oli outoa porukkaa. Kaikki oli toisenlaista. Kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä. Hauskan pito iltanuotiolla oli aitoa. Kaikilla heillä oli jonkun toisen lahjoittama tärkeä elin. Kellä munuainen, keuhkot tai sydän. He kaikki tiesivät saaneensa jatkoaikaa elämäänsä.

  Kun meidän aikalaskurissa tulee joku tietty raja vastaan, niin ei ole ollenkaan päivänselvää, että saamme jatkoaikaa.
  Sinulle Erkki toivotan Jumalan siunausta. Virsi 499
  Alpo

 16. Toivotamme Erkki Sinulle rauhallista toipumista.

  Sinikka ja Pentti

 17. Ne on kovia poikia nuo Kaustanpojat,eipä oo ote lipsahtanut vasaranvarresta kovemmassa paikassa mihin ihmispolo voi joutua!
  Sitä parasta-menestystä ja paremista mitä voi toivoa!

 18. Toipumisia Ierikka toivottelevat Kaustajärven pohjoisrannalta Mielosen veljekset ja muorit!

 19. Ajattelen, olen olemassa. (Rene Descartes)

 20. Hyvää Jatkoa elämässä eteenpäin

 21. Olin minä ajatellut tätäkin, onko pakko kertoa ohituksesta. Olisinhan voinut ohittaa asian vaikenemalla. Vaan siinä olisin ollut oikeastaan vain piittaamaton. Nimittäin tämän operaation jälkeen on paljastunut totuus: Me suomalaiset – erityisesti miehet – aikailemme tilata lääkärintarkastusta ajoissa. Ilman vaimon peräänantamattomuutta olisi operaatio ollut paljon vaikeampi. Pääsin heti alkuun tutkimuksiin ja seurantaan.

  Rakastaminen niin myötä- kuin vastamäessä voi olla hyvin käytännöĺlistä: tarttumista puhelimeen, hyppäämistä autoon vaimon vierelle. Taloremonttikin on mielekkäämpää aloittaa, ennenkuin räystäät roikkuvat maassa.

  Luoja on antanut ihmiselle järjen. Ilman sitä meillä ei olisi korkeatasoista lääketiedettä, lääkäreita, lasaretteja. Mutta Lintusellakin oma velvollisuutensa eili voittaa lepokitka.

 22. Isä, Sulo eläisi tod. näk.jos..hän olisi mennyt lääkäriin. Ohitusleikkaus oli ohjelmassa.. ja tiedossa hänellä… ei vain halunnut lääkäriin! Lääkäripelko! Joka on periytynyt ainakin minulle…mallit ja esimerkkinä toimiminen.. erittäin tärkeätä! Periytyvääkin jopa, ko. asenne ja näkemys.. suoraansanottua tyhmää.

 23. Tuttua juttua Erkiltä. Itselläni oli monia vuosi sitten niin kovat sydän surut, että veivät ihan ampulanssilla Tikkamäelle.
  Aikansa tuloksia tutkien ja testejä tehden laittoivat kirurgin penkkiin, jossa jalkavaltimon kautta tunkeutuivat kuvaamaan pumppua sisältä käsin. Esitellen minullekin kuvakulmia, jotka oli kuin TV :n dokumentista merten aarteet.
  Tutkiva girurgi esitteli lopuksi kuvat ja sanoi tylysti: Kumman valitset tehdäänkö nyt kolme pallolaajennusta ja kjätetään yksi tukos tulevaisuuteen, vai laitetaanko lähete Kuopioon, joss ne halkaisevat miehen ja laittavat kaiken kuntoon. Valitsin Kuopion ja olin tyytyväinen sinne asti, kunnes oireet palasivat. Niinpä Tikkamäelle Girurkin penkkiin, jossa totesivat, Kuopiossa laitettuun siirrännäiseen jääneeseen mutkaan tulleen tukoksen. Joka välittömästi korjattiin. elämä on ollut lähes normaalia toimenpiteiden ja tietenkin hetkellisten kärsimysten jälkeen.
  Sanoisin, että kannatti.

 24. Eräs tuttavani oli äskettäin pallolaajennuksessa, josta
  palattuaan hän mainitsi, että ei sydän ollutkaan monitorista
  nähtynä saman näköinen kuin kuvissa…!

 25. Kyll’ elämä on ihmeellistä ja lääketiede. Meitä jatkoajalla olevia on täällä taapertamassa yhä enemmän, kuka minkinlaisen remontin jälkeen. Nautitaan vain kiitollisina tästä ihmeellisestä elämästä jokaisena päivänä. Hyvää vointia ja tervehtymistä sinulle Erkki!

 26. Kyllä nykylääketiede on ihmeellistä, mutta ikuista elämää se ei voi antaa. Onneksi.

 27. Rivien väleistä ja muutamassa kommentissakin ihmetellään ja moititaankin miksi joku, varsinkaan miehet eivät mene lääkäriin. Esitän hyvin yksinkertaisen kysymyksen: Miten pääsen terveystarkastukseen? Olen yrittänyt etsiä Googlenkin avulla, mutta vastausta ei ole sattunut löytymään.

 28. Oikeassa olet veli Alpo, ei mielellään lääkäriin. Minä olisin Seppäläkankaan hautmaalla ja motti muroa munilla jos en uskonut vaimoa v.1997. Mentiin yöllä lääkäriin, yläverenpaine 274 ja alapine 170. Veritulppa menossa läpi,liotus pelasti.Ei millään pahalla, mutta me jotka kuulutaan Käihkön sukuun voitaisiin hieman löysätä” ruuvi”. Täytyy tunnustaa kuten Pohjanmaan flickat, että en minäkään ihan täydellinen ole. Minulta puuttuu paheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *