Tenavat kokkasivat

nuoret kokit

Värtsiläpäivät polkaistiin käyntiin Tenavat Kokkaa –kurssilla joka pidettiin Värtsilän kirkon seurakuntasalilla. Päivä sisälsi tuttuja makuja, tutuista, päivittäisistä raaka-aineista. Sen kummemmin koreilematta ja hienostelematta – päivän teemana olikin jauheliha!

Päivän mittaan pakersimme siitä mm. seuraavia, kotoisia ruokia:
Täytetyt paprikat
Jauhelihakeitto
Kotikutoinen lasagne
Jauheliha-kinkku-ananaspizza
“Skotti”lihapullat (kananmunalla täytetty lihapulla)
Ja jälkkäreiksi tehtiin:
Paistetut päärynät, jäätelöä, mansikoita ja suklaakastiketta
Lettuja, hilloa ja kermavaahtoa

lasagnea
Itse tehtiin lasagne ihan alusta loppuun. Monia ihmetyksen aiheita päivän pikku-kurssilaisilla olikin; “Mikäs se tuollainen lihapulla on johon kananmuna tulloo sisään?” tai “Ai tuosta jauhokasasta pitäisi lasagnelevy syntyä?”

Päivään osallistui seitsemän innokasta kokkaajaa ja allekirjoittanut toimi ohjaajana. Varat raaka-aineiden hankintaan ja toteutukseen tulivat helmikuun ravintolapäivän pop-up ravintolan tuotosta, talkoopanoksen allekirjoittaneen lisäksi antoi Tohmajärven ev.lut. seurakunta joka antoi keittiötilat veloituksetta käyttöömme. Kiitos siitä!

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimi Värtsilän Pitäjäyhdistys.

Mukavaa oli kaikilla ja ehkä saamme tästä tulevillekin vuosille ohjelmanumeroa Värtsiläpäivien viettoon!

nuoret kokit 2

Teksti ja kuvat: Eero-Matti Lintunen

 

Share

2 comments for “Tenavat kokkasivat

  1. Tämä oli erinomainen idea ja hyvin toteutettu. Voisit Eki markkinoida tätä esimerkiksi Vesaisten kautta toteutettavaksi. Valmis konsepti.

  2. Jos Värtsissä olisi, kuten fb:ssä, että tökkäämällä voi tykätä, niin tämän tapahtuman kuvat varmasti saisivat monia ty/ökkäyksiä. Varsinkin tuo ”neljät kourat kulhossa” on niin hauska ja kuvaa hyvin lasten innostusta.

    Kiitos Eero-Matti Lintuselle, että Vireässä Värtsilässä huomioidaan myös lapset! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *