Koululaisten kirjoitelmia, osa 1

Toukokuun viimeisinä kouluviikkoina sain 5. ja 6. luokkalaiset tietokoneluokkaan pariksi äidinkielen tunniksi. Sovimme Kimmo-open kanssa, että nyt kirjoitetaan pikku kirjoitelma Värtsiin julkaistavaksi. 5. luokkalaisten kirjoitelmien aiheina olivat äskettäin pidetty koripalloturnaus tai muutamien viikkojen takainen sählyturnaus Tohmajärven Liikuntahallilla. 6. luokkalaiset kirjoittivat Joensuuhun tehdystä Yrityskylä-vierailusta tai Helsinkiin suuntautuneesta luokkaretkestä. Kirjoitelmista tuli lyhyehköjä, kirjoittajansa ja hänen taitojensa näköisiä pikkukertomuksia. Vanhemmilta kysyttiin lupa kirjoitusten julkaisemiseen ja kirjoittajan nimi on nähtävissä kertomuksen lopussa.

Aloitetaan muistelemalla sählyturnausta. Tästä aiheesta valmistui vain yksi kirjoitelma.

SÄHLYTURNAUS
Istun linja-autossa ja odotan, sillä pian alkaa ”säkäturnaus”. Kun olemme päässeet Kemien koulun pihaan Liikuntahallille, muodostamme jonon ja siirrymme liikuntasaliin.
Värtsilällä on neljä joukkuetta; 3-4 luokan ykkösjoukkue ja kakkonen, 5-6 luokan tytöt sekä 5-6 luokan pojat.
Tytöillä on ensimmäinen peli klo 10.15, siispä he voivat katsoa muiden pelejä. 3-4 luokan ykkösjoukkue pääsee saman tien pelaamaan Kemien 3. luokkaa vastaan. He häviävät 2-3.

Värtsilän 3-4 luokkalaiset pelaamassa

Värtsilän 3-4 luokkalaiset pelaamassa

Pian sen jälkeen pojat pääsevät pelaamaan Kemien 5 B:tä vastaan voittaen pelin. Vihdoin tytötkin pääsevät pelaamaan Kemien 5. luokkalaisia vastaan. Tytöt voittavat 2-0 pienin tapaturmin ja hieman isomminkin, sillä yhdeltä vastustavan joukkueen pelaajalta murtuu sormi. Seuraavaksi he pelaavat Kemien 6 B:tä vastaan voittaen 3-0. Tytöt joutuvat pelaamaan vielä yhden pelin ilman taukoa. Vastustajana on Kemien 6 A ja nyt tytöt häviävät maalein 3-2.
Loppujen lopuksi Värtsilän 5-6 luokan tytöt tulivat toiseksi ja myös 5-6 luokkalaiset pojat tulivat toiseksi (sillä epäonneksi pelaajamme polvesta pallo kimposi omaan maaliin). 3-4 luokan ykkösjoukkue sijoittui kolmanneksi ja kakkosjoukkue neljänneksi. Muita palkintoja ei jaettu kuin sählypallo sekä keksi voittajille.

Iida Piiroinen

Kuvat; Vuokko

Värtsilän 5-6 luokkalaiset tytöt tekivät maalin mutta hyväksyttiinkö maali...

Värtsilän 5-6 luokkalaiset tytöt tekivät maalin mutta hyväksyttiinkö maali…

Värtsilän 5-6 luokkalaiset pojat tiukassa pelissä

Värtsilän 5-6 luokkalaiset pojat tiukassa pelissä

3 comments for “Koululaisten kirjoitelmia, osa 1

  1. Iidasta on ainesta vaikka urheiluselostajaksi!

  2. Näitä on toivottu, siis lisää nuorten kirjoituksia.
    Kiva on lueskella tositarinoita elävästä elämästä.
    Kiitos hyvistä alkupaloista.

  3. Voi voi, toivottavasti sormi paranee.
    Ihan aito juttu oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *