Nettiadressi: Kaustajärven tienviitoitus

paikannimi_kaustajärvi

Erkki Lintunen on perustanut nettiadressin Kaustajärven tienviitoituksen oikaisemiseksi. Nettiadressi on nykypäivää ja toimivaksi todettu tapa saada tärkeille asioille huomiota. Värtsi nostaa tämän nettiadressin omaksi jutukseen, jotta se saa mahdollisimman hyvän huomioarvon.  Alla Erkin kirjoittama alustus nettiadressiin.

T:Eira

Me allekirjoittaneet vaadimme,että Pohjois-Savon-ely-keskus korjaa Tohmajärven Kaustajärvellä muuttamaansa viitoitusta ja saattaa sen ajan tasalle vastaamaan kylään saapuvien tarpeita. Mökkivaara-nuoliviitat (4 kpl) on poistettava tarpeettomina ja harhaan johtavina ja Via Karelia -tielle Kaustajärven etelä- ja pohjoispuolelle laitetaan KAUSTAJÄRVI-paikannimikyltit. Tällä tavalla estetään harhailu Kaustajärven teillä.

Osallistu nettiadressiin tästä!

Allekirjoituksia tällähetkellä 27.2.2014 klo 19:30 55 kappaletta.

41 comments for “Nettiadressi: Kaustajärven tienviitoitus

 1. Ompa ”ikävän paljon, suorastaan häiritsevän paljon” mainoksia ko. nettiadressi sivulla. Jollakinhan se raha on kerättävä ko. palvelun tuottajalle.

  Onneksi Värtsissä ei tarvitse moisesta mainosvilinästä ”enemmälti” kärsiä.

 2. Hyvä juttu ja asia. Mukavia kuulumisia. Nyt jos koskaan, voimme edistää yhteistä hyvää. Jopa sohvalta, tai missä se nettivärkki käyttäjineen onkaan. Oikeus voittakoon ja tyhmyys pantakoon keräsillensä.

 3. Näyttää noita Kalevi Tikkojakin olevan useampi tuolla Kiteellä 😉
  Kannattaisiko kerätä adressia vaikka Ukrainan kansan puolesta…

 4. Siitä vaan navigaattori alkaa adressia keräämään jos näkee asian sen väärtiksi. Höpinöiden sijaan kannattaa panna toimeksi.

 5. 116. allekirjoittaja Antti Järveläinen Tuusniemeltä: ”Kaustajärvellä minäkin kävin kansakoulua 1958-61, luokat 1-3. Mistään Mökkivaarasta en ikinä kuullutkaan.”

 6. Adressin allekirjoittajat piirittävät Pohjois-Savon ely-keskusta, joka pitää komentopaikkaansa Kuopiossa. 120 allekirjoittajan joukkoon on ilmestynyt allekirjoitus Iisalmesta ja Tuusniemeltä.
  Milloinka Kuopion Niiralasta?

 7. Niin, ja Kuoviltakin on meitä avittava kansalainen näppäillyt nimensä adressiin.

 8. Klo 14.45 allekirjoittajia 122. Imatrallakin huolehditaan Kaustajärven viitoituksista.

  Uutisalasimen julkaisemassa kartassa näkyy Mökkivaara.Nyt tiedämme, mistä se Keränen sen keksi Via Karelian varrelle: kartasta joka on aikansa elänyt, ei vastaa tätä aikaa.

  Mehtään män ely-keskuksen homma!

  Quod erat redostrandum! Tätä kieltä puhuivat ennen vanhaan. Tuliskohan se ymmärretyksi Kuopion torilla?

 9. Klo 15.reikä – reikä: allekirjoittajia 123. Ollaan siis valssin tahdissa: yks – kaks – kol. – Kohti lambadaa?

 10. Klo 20.10: Allekirjoituksia 125!!! Anoppilankin vuoksi kaivataan paikannimikylttejä! Monethan haluaisivat, ettei anoppilaan tarvitsisi mennä. Mutta jos anoppilaan on kova tarve, niin kyllä sen pitäisi byrokraattienkin mieltä puhutella.

 11. Klo 22.30: ALLEKIRJOITTAJIA 127. Helsingistä tuli kaksi, ja siellähän on tasavallan hallitus ja eduskunta, jos kukaan ei enää sitä muista. Ei Kuopiossa. Eikä Keränen ole pääministeri eikä liikenneministeri. Hän on vain vouti, joka ei ole tätä päivää!

 12. Arvoisa Ely-keskus. Ryhtykääpä hetkeksi äly-keskukseksi tässä Kaustajärven tienviitta-asiassa ja palauttakaa tienviittaan nopeasti KAUSTAJÄRVI. Tie on vienyt ikiajat Kaustajärvi-nimiseen kylään Kaustajärven rannalla – ja vie tälläkin hetkellä.

  Olen myös kahden lapseni ja kahdeksan lastenlapseni asialla. Miten he edes osaavat esi-vanhempiensa kotiseudulle, jos tienvarressa ei ole tuttua, lapsuudesta aivokuoreen iskostettua paikannimeä! Ja miten tämä sotku vaikuttaa heidän kiinnostukseensa etabloitua lomanviettäjäksi seudulle?

  Korjatkaa virhe nyt kun peruuttamattomia vahinkoja ei vielä ole tapahtunut.

 13. Leo Härkönen, Kaustajärvi-niminen kylä on järven ympärillä ja vielä laajemmallakin alueella. Siksi tarvitaan Via Karelian verrelle paikannimikyltit, joissa lukee: KAUSTAJÄRVI. Sen jälkeen on helppoa poiketa Mökkivaarantielle, Kenraalinkylästä tulevalle Kaustajärventielle, jonka varrella on mm. hautausmaa. Helposti löytää myös Halkolahdentielle ja siitä Ulriikantielle. Kaustajärven kylässä on myös Kahelin, Sorsa, Kupiainen, vaikka eivät olekaan Kaustajärven RANNALLA.

  Tämä vielä kerran tarkennukseksi, mistä on kysymys. Tietopaketti on ihmisen älykeskuksesta.

 14. Onko nuo adressin ”ei halua nimeäään julkaistavan…! kaikki Erkki Lintusia ;-D

 15. Eivät ole. Monet lienevät muuttolintusia. Etsivät kesällä Kaustajärven osoitteita. Käynevät kai myös Kaustajärven hautausmaalla. Ehkä joku käy Mökkivaarassakin, kun sinne on nyt valtio viitoittanut menosuunnan. Pitää vain olla varovainen, ettei loukkaa Putinin arvovaltaa. Hän kun on vielä isompi herra kuin Keränen.

 16. Kaesta, kiinnititkö huomiosi allekirjoittajaan n:o 131. Hän on nimeään peittämättä antanut asiallemme tukea Jeddan kaupungissa, joka on Saudi-Arabian toiseksi suurin kaupunki.

 17. Eräässä aikaisemmassa kommentissa Erkki L kirjoittaa mm:
  ”Uutisalasimen julkaisemassa kartassa näkyy Mökkivaara.Nyt tiedämme, mistä se Keränen sen keksi Via Karelian varrelle: kartasta joka on aikansa elänyt, ei vastaa tätä aikaa”

  Tästä ja muutamasta muusta kommentista saa sen käsityksen, että Mökkivaara tai Mökkivaarantie – nimitys olisi tuulesta temmattu tai Keräsen keksintöä. Kun peruskartat tehtiin 1962 niin Sääperin ja kaustajärven välille nimettiin kolme vaaraa: Sääperin suunnalle Tahkovaara, Kaustajärven puolelle Mökkivaara ja siihen välille Hepovaara. Mielestäni on erittäin loogista, että kyseinen tie on Mökkivaarantie. Kun vain saisi ne oikeat kyläkyltit paikoilleen.

 18. Alpoaatos se tietää nämä karttamerkintä asiat.

  Kaikki kyseiset vaarathan ovat Värtsilän kylän alueella.

  Entinen Kaustajärven rajavartioasema on Juvanjoen kylässä.

  Kaustajärven tie alkaa Öllölästä entisen Hämäläisen Humun kaupan
  kohdalta.
  Jotta silleen. Kartaltahan nämä näkyy selvästi.

 19. En minä ole väittänyt, että Mökkivaarantie ja Mökkivaara olisivat tuulesta tempaistuja. Mökkivaarantien nimi lienee ollut käytössä jo silloin, kun Keränen käveli polvihousuissa. Siitä olen kyllä aika varma, että Mökkivaaran nuoliviittoihin on nimi ”keksitty” kartasta. Jos ely-keskuksesta olisi käyty täällä Kaustajärvellä ennenkuin nuoliviitat käytiin laittamassa, ei olisi huomattu tarvetta noille nuoliviitoille. Eihän ole mitään älyä ohjata ketään Mökkivaaraan. Ei siellä ole mitään nähtävää, ei ainakaan niin merkittävää, että pitää verovaroja tuhlata neljään kylttiin.

  Kaustajärven paikannimikylttejä olisi tarvinnut vain kaksi. Ja entiset nuoliviitat olisi voitu laittaa uusiokäyttöön.

  Kalliiksi tulee herrojen älyttömyys. Ja ikälisätkin lisääntyvät.

  Pitänee vielä toistaa, että Mökkivaarantie on ihan ok. Mutta Mökkivaara-nuoliviitat (4 kpl) Via Karelian varrella on pottuilua. Voisin käyttää muitakin ilmaisuja, joita olen kuullut käytettävän tässä asiayhteydessä, vaan en viitsi liata Värtsiä.

 20. Kiitos Erkki Lintuselle oivallisesta täydentämisestä. ”Pohjoista” Kaustajärveähän ei ole aikoihin opastettu, mikä kovasti harmittaa kun itsenikin on siellä pantu alulle ja olen siellä lapsuuteni viettänyt. Mikäli mielikuvani on oikea, tämä kylän osa oli sivukylän roolissa – koulu, kauppa ja ökytalot kun sijaitsivat eteläisessä Kaustajärvessä.

  Demokratian nimissä vaadittakoon siis teidennimityskomitealta tai nimitysvastaavalta vähintäänkin Lintusen ehdottamaa teiden nimeämistä.

 21. Kiitos, Leo Härkönen! Historian tarjoama perspektiivi avaa nyky todellisuuden. Tästä on ollut koko ajan kysymys. Kaustajärven kylän saattamisesta ajan tasalle. Ei menneisyyteen jämähtämisestä eikä byrokraattien tietämättömyyden sietämisestä.

  Kaustajärvi ei tietenkään ole mikään maailman napa. Mutta sen kohtelu VALTION ALUEHALLINNON taholta on ison luokan asia. Se on yksi osa suurempaa kokonaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa ja sen keskittävässä muutosprosessissa. Tästä on kysymys. Tämän vuoksi olen lähtenyt toimimaan. Tämä on vapaussotaa vapautuaksemme voutien vallasta.

  Kaustajärvi on saatava tähän aikaan. Sitä ei pyyhitä pois Via Karelian varrelta. Jos joku vinoilee, että minulla on pakkomielle, sen hänelle suon – säälien. Kaiken yhteiskunnallisen – ja poliittisen – toiminnan johtoajatus on järjen käyttö. Jos joku byrokraatti ei sen edessä osaa olla nöyrä ja myöntää virhettään, niin sitten on pantava kansalaisvallattomuuden vaihde päälle. Ja sekös mediaa kiinnostaa!

 22. Kaestalle tiedoksi. 136 alle kirjoittaneen joukossa on paljon sukunimiä, jotka ovat täällä Kaustajärvellä tunnettuja. On hyvä, että kotiseuturakkaus elää tälläkin tavalla.

 23. ”Kotiseuturakkaus” tuli eilen hyvin ilmi. Niin paljon oli väkeä naistenpäivän tapahtumassa Jokihotellissa, että ihan ihmetellä piti
  Kiva, että tuli lähdettyä – siellä oli kivaa ja kaikenlaista
  palvelua. Aviopuolisoa ei otettu mukaan. En tiedä olisko lähtenytkään.
  Kiitos tytöt ym – te osaatte ja keksitte.
  Pusan Mirja

 24. Joko tänään menee 140 rikki? Kirkossa ei mennyt 20 rikki!!! Värtsiläiset äänestävät jaloillaan???

 25. Menihän se rikki, se 140. Nyt 141 alle kirjoittanutta.

  On alkanut kiinnostaa – väheksymättä ketään allekirjoittajaa – millainen on kunkin henkilökohtainen yhteys Kaustajärvelle. Siitä tässä Värtsissä voisi kertoilla. Minun sukutaustassani Kaustajärvi esiintyy aika kaukana mennneisyydessä, ja itsekin ilmestyin tänne vasta 1993, vakituisesti 1999.

  Tien siis osaan Ullukkaan. Mutta aika monet vieraani ovat harhailleet. Ja kuuleman mukaan muutkin kylästä kiinnostuneet tai tänne muuten eksyneet.

 26. Onhan se Erkki kiva, että sinä löydät Ullukkasi.
  MirjaSisko

 27. Ja vielä kivempi olisi jos savolaiset – ja muutkin – ystävät löytäisivät tänne. Vaan Pohjois-Savon ely-keskuksen voudilla oli valtion rahaa sen verran, että sai pystyyn neljä turhaa Mökkivaara-nuoliviittaa, kun olisi niiden sijasta säästänyt Urpilaisen seteleitä teettämällä kaksi paikannimikylttiä KAUSTAJÄRVI.

  Onneksi posti osaa tänne osoitteeseen 82770 Kaustajärvi. Mutta sehän onkin Itellan hommia.

  Toistan: On se niin kustannustehokasta paasata radiossa, että ”kaikkihan sen tietää, että pitää kantaa vastuuta, on tehtävä rakenneuudistuksia”. Niinpä rakennettiin neljä turhaa taulua rakenneuudistuksen nimissä, vaan ei laskettu kustannuksia. Ja vouti nauttii siitä palkkaa, kun voi ilmoittaa, että on ”ottanut asian pois alaisiltaan”.

  Ja me alamaiset vain hymyilemme ja ymmärrämme: ”Ne ovat niitä Lintusen puheita” – Pitäsi toimia ”tyylikkäästi”.

  Olen muuten huomannut, että kiinteistöjen välittäjät voivat asentaa tien vierelle tilapäisiä ilmoitustaulujaan – ilman Keräsen lupaa. Bisnesmaailmassa toimii toinen laki, joiden a vulla tyylikkäät ihmiset osaavat haluamaansa paikkaan.

 28. 141 !!!! Taisi tulla Miljoonakallion mäki eteen???? Vai hurahtiko Kemienmäeltä Niiralan ohi Venäjälle Krimin suuntaan????

 29. 9 minuuttia ja Leena kiipesi Miljoonakallion yli Kaustajärven suuntaan. N:o 142 !!!

 30. Adressi luotu 26.2.2014. Allekirjoituksia talvisodan päättymisen 74-vuotispäivänä 13.3.2014 on 148.

 31. Allekirjoittajia 149. Mutta olipa monihaaraisen tien päässä tuo nimi. Tuli mieleen ihan Kaustajärven tienviitoitus. Tässäpä onkin haaste: kuka löytää adressin sivulle kirjoittamaan 150. nimen. Jos on jo sellaisen kirjoittanut, voi tarjota apuaan vaikka ystävälleen, ettei tulisi itselleen kaksinkertaista alle- kirjoitusta.

 32. Kyllähän tällaisen asian tiimoilta ilikijää ihan omalla nimellään kirjottaa, syntymäkyläni asiaahan tuo on. Ja oli mukava huomata että kirjoittajissa oli ainakin yksi entinen koulukaveri, viime kesänä tein itsekin muistojen matkan sinne karjalan maisemiin ja mielenkiinnolla myös tyttäreni perhe tutustui entisen kotikyläni maisemiin ja sen historiaan, nyt asustelen Iisalmessa ja täällä ovat myös lasteni perheet

 33. Ovatko nyt kaikki potentiaaliset allekirjoittajat osoittaneet valittelunsa tapahtuneelle? Mitkä mahtavat olla adressin alullepanijoiden suunnittelemat jatkotoimet vai haudataanko asia unhon yöhön? Vaativatko kenties isommat asiat – kuten veli venäläisen uhkaava käyttäytyminen – kaiken tarmomme ja huomiomme?

 34. Allekirjoittajia nyt 151. Kiitos,Arja!!!

 35. Kysyin tänään viitoituksesta kunnanvaltuuston kokouksessa. Olli Riikonen vasasi erinomaisen hyvin todeten, että kyläläisten esitys on asiallinen ja tievaltion vastaus lievästi ilmaistuna eriskummallinen. Myös ympäristölautakunnan puheenjohtajalta Martti Haaraselta saatiin tukea. Riikosen puheesta sain myös sen käsityksen, että kunnanhallitus ottaa myös kantaa asiaan.
  Siinä mielessä hyvältä näyttää. Toivottavasti ymmärrystä saataisiin tiehallinnonkin taholta.

 36. Allekirjoittajia on ainakin 153.(Katso kohdat 33 ja 111.)

 37. Piti laittaa katso kohdat 34 ja 111. On kaksi nimeä kohdassaan.

 38. 159, joko kohta 160, kuka ennättää ensin.

 39. Ei Kaustajärvi ole hävinnyt kartalta mihinkään ! Tämän päivän Karjalaisessa oli mainittu monta kertaa Kaustajärvi ja Värtsilä susijutun yhteydessä. Joten turhaa pelätä Kaustajärven kylän nimen häviämistä . Otetaan vaan rauhallisesti !

 40. Ei ole hävinnyt ainakaan mielestä ja muistista. 160. allekirjoitus on tehty Savonlinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *