Pulkkisen uusin

Raikasta viihdettä
Naisväen kirja

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän, Otava 2014

” Mies näytti pojalta. Hetken aikaa olin epävarma siitä, oliko hän ollut minun oppilaani koulussa, jossa olin hetken aikaa psykologiopettajan sijaisena eron aikoihin toukokuussa.”…

Iirikseltä ei mene kuin kolme viikkoa, ennen kuin petipuuhat alkavat uuden miesehdokkaan kanssa. Entinen parisuhde kesti seitsemän vuotta. Iiris on räväkkä tyttö ja yhden miehen ihokarttojen tutkimisen loppuminen ei häntä masenna.

” Hississä hän suuteli minua. Heittäydyin hurmioon. Yllytin itseäni heittäytymään hurmioon. Hänen suudelmansa täytti sanakirjamääritelmän, siitä ei puuttunut mitään eikä siinä ollut mitään liikaa.”…

Pulkkisen viihdepoorsa on oivaltavaa ja sinänsä maukasta luettavaa. Luulisin, että se voittaa lääkärisarjat ja muut viihdelukemistot 6 – 0. Onhan Pulkkisella sanottavaakin, jos ei muuta niin sellaista elämäntapafilosofiaa, että murheita ei saa jäädä märehtimään.

Pulkkisen teksti on ilmavaa ja hauskaa, joten miehinen mieskin, joka ei tykkää feministisistä jorinoista, voi samaistua kirjan päähenkilöön ja oppia jotakin myös naisen näkökulmista noissa rakkausasioissa.

Joku on rankannut Iiris Lempivaaran seikkailut jopa vuoden parhaiden romaanien kastiin, mutta itse ajattelen, että jos ei nyt sentään. Hyvää viihdettä tarvitaan aina, ja jos viihteen tekijä on oivaltava tekstinheittäjä ja hänellä on lukijalle sanottavaa, kohoaa kirja arvoltaan korkeammalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *