Värtsilä logokilpailu

Värtsilä on hieno paikka. Aktiivinen kylä täynnä osaavia ihmisiä, kaunista luontoa ja monia mukavia tapahtumia. Matkailijavirrat ovat osittain ohittaneet Värtsilän sen taikaan tutustumatta, mutta mm. lisääntyvä rajaliikente tuo lisää kävijöitä myös tänne, vain pikkukoukkauksen päähän valtaväylästä. Entistä suurempi kävijämäärä voisikin parantaa elämän edellytyksiä kylässä sekä lisäämällä työpaikkoja että mahdollistamalla palvelutarjonnan säilyttämisen ja laajenemisen paikallisten käyttöön.

Kävijöiden vetämiseksi Värtsilään ei kuitenkaan riitä yksi kirpputori, yksi teatteri tai yksi ruokapaikka, vaan tarvitaan kokonainen tuote: Värtsilä, joka näyttää houkuttelevalta, jossa on tekemistä, näkemistä & maisteltavaa, johon on syy jäädä ja syy palata. (Entäpä jos jo ensi kesänä Arppen pihapiiriin houkuttelisi vireän Kylätalon, kesäteatterin, kirpputorien, museoiden ja grillikatoksen lisäksi myös laituri venevuokrauksella, värtsiläläisten tuottajien ikioma kesäpuoti “Värtsilä shop” matkailuinfotauluineen ja esitteineen, lasten leikkipaikka, ruokaravintola, vaihtuvat taidenäyttelyt, sekä entistäkin useammat tapahtumat täynnä hyväntuulisia kyläläisiä. Saisiko tämä lomailijoiden autonnokat kääntymään 90 astetta ja koukkaamaan 4 km?)

Olipa tarjottava kokonaisuus mikä tahansa tuotekehityksen ensimmäinen vaihe on kuitenkin luoda kehitettävälle Värtsilä-tuotteelle yhtenäinen ilme, ja tähän tarvitsemme juuri sinun apuasi: julistamme Värtsilälogon suunnittelukilpailun avatuksi! Haastamme sinut suunnittelemaan logon tai yhdenmukaisen logosarjan, joka soveltuu sekä Värtsilän, sen tapahtumien että paikallisten tuotteiden markkinointiin. Logosta voidaan myöhemmin kehittää myös jokin upouusi Värtsilä-tuote kotiin, lahjaksi tai matkamuistoksi. Suunnitteluaikaa on 28.2. klo 14 asti, vaihtoehdot esitellään nimettöminä Kylätalolla, Värtsi verkkolehden sivuilla ja kyläsivuilla vartsila.fi. Voittaja valitaan verkko- ja paperiäänestyksellä.

Suunnittelukilpailun voittajalle haluamme antaa palkinnoista parhaan eli sinut! Jos et tunne suurta intoa suunnitteluun, mutta haluat olla mukana tukemassa asiaa, voit lahjoittaa voittajalle tunnin talkoovoimaa ja haastaa naapurisi, tuttusi tai työkaverisi tekemään samoin. Hienoimman logon suunnittelija voi sitten käyttää talkoovoimapalkintonsa vaikkapa oman pihapiirinsä tai jonkin hänen sydäntään lähellä olevan kylän yhteisen kohteen tai tapahtuman hyväksi – yhteishenkeä ja hauskaa tekemistä porukalla on joka tapauksessa luvassa, sekä voittajalle että palkinnoille!

Kilpailun pelisäännöt:

• Suunnittele Värtsilälle logo, joka on muokattavissa paikkakunnan, sen eri tapahtumien (erityisesti Värtsiläpäivät ja RajanRyssäys) sekä paikallisten tuotteiden markkinointiin

• Suunnittelijan tulee huolehtia, että logo ei loukkaa kenenkään toisen tekijänoikeuksia

• Tallenna logo (tai logot) jpg- tai pdf-muotoon 10x10cm koossa ja 300 PPI:n resoluutiolla.

• Toimita suunnitelmasi logoehdotus joko sähköpostilla osoitteeseen pitajayhdistys@vartsila.fi tai vie tulostettu logoehdotus Värtsilän kylätalolle 28.2. klo 14 mennessä.

Yleisöäänestys.

Yleisöäänestys järjestetään 3.-14.3.2014 välisenä aikana. Logot esitellään nimettöminä 3.-14.3. välisenä aikana (2 vkoa) kylätalolla, Värtsi-verkkolehden sivulla ja vartsila.fi sivulla jossa internetäänestys järjestetään. Yksi ääni/äänestäjä. Äänestys päättyy pe 14.3. klo 14. Värtsi verkkolehden sivuilta ohjaus äänestyssivulle vartsila.fi sivulle. Kylätalolla on mahdollisuus äänestää perinteisesti äänestyslapulla.

Äänestyksen tuloksen julkistaminen.

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen pitäjätoimikunta kokoontuu ääntenlaskentaan ja julkaisee yleisöäänestyksen tuloksen ma 17.3.2014 kylätalon ilmoitustaululla, vartsila.fi sekä Värtsi verkkolehdessä.

Värtsilä logon käyttö

Logoa hallinnoi Värtsilän Pitäjäyhdistys ry joka antaa Värtsilä logolle vapaan käyttöoikeuden värtsiläläisten, (yksityishenkilöiden, yhdistysten ja yritysten) Värtsilän, sen tapahtumien ja tuotteiden edistämisessä ja markkinoinnissa logon käyttötarkoituksen ollessa hyväntavan mukaista. Logo on ladattavissa vartsila.fi sivulta sekä saatavilla kylätalolta em. käyttötarkoitukseen.

Paras logo voittakoon!

Aurinkoisin terveisin,

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry
ja apurina Elina Pesonen

Nykyinen Värtsilä logon käyttöaste on ollut vähäistä. Logo osallistuu logokilpailuun.

Nykyinen Värtsilä logo. Logokilpailun voittaja 2000 luvun alkupuolelta. Logon käyttö ollut vähäistä. Logossa tuotu esille mm. Sinistätietä, ja Värtsilän sijaintia/kohtauspistettä valtakunnanrajalla Värtsilän Niiralassa. Nykyinen logo osallistuu yhtenä ehdokkaana uuteen logokilpailuun.

Share

16 comments for “Värtsilä logokilpailu

 1. Eero-Matti
  7.2.2014 at 7:21

  Hienoa! Lahjoitan palkinnoksi voittajalle osaltani tuon yllämainitun talkootyötunnin. Haastan samalla palkintotalkoisiin mukaan naapurini Kunnakset…!

 2. Elina
  7.2.2014 at 10:10

  Unohdin muuten mainita, että minäkin lähden luonnollisesti mukaan lahjoittamalla talkootunnin, ja haastan mukaan muut paikkakunnan yrittäjät!

  Kaikki mukaan vaan! 🙂

 3. Erkki Lintunen
  7.2.2014 at 11:29

  Ja minä tarjoan voittajalle lounaan Hotelli Joessa!

 4. alpoaatos
  7.2.2014 at 12:40

  Hävettää tunnustaa, mutta en muista ikinä nähneeni ylläolevaa logoa. Missä lie ollut esillä?

 5. irene peuhkurinen
  7.2.2014 at 13:35

  Oikein mainio on ylläoleva logokin. Pistäkeepä paremmaksi!Etkä tarvihe, Alpoaatos, hävetä. Liekö tuota missään ikinä käytetty?

 6. alpoaatos
  7.2.2014 at 13:40

  Sitähän minäkin. Ei kai se kilpailutuspakko koske Värtsilän logoa. Mutta sitä minä luultavasti häpeän jos Värtsilän nimeksi väännetään vaikkapa… joku muu

 7. Eero-Matti
  7.2.2014 at 19:22

  Olipahan sitten Värtsilä -logo mikä hyvänsä.

  Se olisi mukava nähdä jatkossa mukana kaikissa Värtsilässä valmistettujen tuotteiden etiketeissä, tapahtumien mainoksissa, tonttimarkkinoinnissa, opastetauluissa, majoitus- ja ravitsemusliikkeiden ovissa, esitteissä sekä mainoksissa, postikorteissa jne…

  Toivottavasti kilpailu poikii hyviä logo -ehdotuksia sekä myös tietenkin innostuneita ihmisiä mukaan lahjoittamaan talkootyötuntinsa palkintopottiin!

 8. 7.2.2014 at 20:39

  Great idea Elina… you have so much energy!!

 9. Jouko Jääskeläinen
  15.2.2014 at 0:29

  Tunti myös minulta talkoo hommelleita logo kisan parhaalle

 10. Hemppa Turunen
  16.2.2014 at 0:02

  Entinen Logo saatiin aikaiseksi samoin periaattein, kuin nyt uusi LOGO kilpailutus. Mitenkä monesti se on ollut esillä. Silloinkin siitä piti tulla Mahtava Värtsilän tunnus, mutta miten sen kävi.
  Moni silloisten kehittämis projektien aikaan lupasi sitä käyttää, mutta vähiin sen näkyvyys on jäänyt.
  Minun aikaan (Sis kyläpiällikkönä) se oli käytössä Pitäjäyhdistyksen lähes kaikissa ns. virallisissa kirjelmissä ja E-mail pohjissa, mutta juuri muiden yrittäjien yhdistysten tiedotteissa tai julkaisuissa en juuri nähnyt.
  Joten herää vielä mielenkiinto: miten sille logolle saataisiin kiinnostavuutta, että sitä myös rohjettaisiin myös käyttää?
  Pitäisikö siitä tehdä vuosilogo ja pidettäisiin joka vuosi vaikka logokilpailut jolloin saataisiin aikaiseksi Värtsilän vuosilogo.

 11. Kalevi Tikka
  16.2.2014 at 9:47

  Kun olen ihastellut Värtsilän koulun oppilaiden tekemää taidetta niin tuli mieleeni ajatus josko Vuokko antaisi tämmöisen aiheen koulunsa oppilaille. Lasten luovan mielikuvituksen voisi päästää valloilleen ja poimia sopivimmat työt kilpailuun mukaan. Lapset saattavat osata tehdä jotakin sellaista mitä me aikuiset emme osaa tai tule edes ajatelleeksi, että noinkin asia voidaan esittää.

 12. Entinen paikallinen
  16.2.2014 at 10:41

  Minä niin haluaisin USKOA “Vireään” Värtsilään!
  Tämä sepustus ehkä kaukana Logo-Asiasta, MUTTA

  “ei kuitenkaan riitä yksi kirpputori, yksi teatteri tai yksi ruokapaikka, vaan tarvitaan kokonainen tuote: Värtsilä, joka näyttää houkuttelevalta, jossa on tekemistä, näkemistä & maisteltavaa, johon on syy jäädä ja syy palata. Entäpä jos jo ensi kesänä Arppen pihapiiriin houkuttelisi vireän Kylätalon, kesäteatterin, kirpputorien, museoiden ja grillikatoksen lisäksi myös laituri venevuokrauksella, värtsiläläisten tuottajien ikioma kesäpuoti ”Värtsilä shop” matkailuinfotauluineen ja esitteineen, lasten leikkipaikka, ruokaravintola”
  Lainaan tuolta alkutekstistä kommentilleni alkua. Minusta hyviä ajatuksia. Satunnaisen ohikulkijan tarpeita tyydyttämään ihan ensimmäinen asia olisi, että kylällä saisi (maistuvaa) RUOKAA, ja ruokapaikka pitäisi olla semmojnen, että se on auki ilman eri tilausta, samaa toivoisin museo(i)ltä. Kyllä kesäaikana voisivat museot olla auki ainakin jonkun verran ilman erillisä ajanvarausta. Tai ehkä ovatkin, mutte en osaa hakea tarvittavaa tietoa. Värtsilän luonnosta paljon puhutaan, mutta siitä ei oikein saa tolkkua jos ajelee vain kylätietä pitkin, tosin joki näkyy, mutta sinnehän ei ole asiaa ilman venettä (ja kuskia). Muu näkymä tieltä katsottuna osin masentava; lintutornille voi tietysti kiivetä katsomaan maisemaa. Yski asia mikä minua jonkun verran häiritsee, on se, että tämän aviisin teksteissä usein esitetään, että Pitäjänyhdistyksen tulisi hoitaa sitä ja tätä. Olen eri mieltä, on monta asiaa, mikä pitäisi antaa yrittäjien hoitaa ihan rahan edestä. On tietysti “helppo” tehdä talkootyötä, jos raha elämiseen tulee jostakin, esim. eläkkeenä, työikäinen porukka tarvitsee työtä ja yrittäjänä toimiminen yksi vaihoehto. Eikä kenenkään kyllä tarvitse yrittäjien tuloa kadehtia. Jos kylälle nyt vielä joskus sattuisi ruokakuppila tulemään, niin mennäänpä silloin tällöin syömään. Käytetään paikallisia palveluita, ei haeta ainakaan elintarvikkeita rajan takaa, edes sitä bensarallia en kyllä minä ymmärrä. Kuvitteleppa olevasi paikallinen bensakauppias! Kuinka sitä yleensä on ihmisillä AIKAA istuskella jonoissa odottamassa? Toivotaan, että kylälle saadaan joku ISOMPI täky, vaikka sitten joku Halpahalli ja sen ympärille sitten muuta.

 13. nykyinen paikallinen
  16.2.2014 at 19:31

  Nythän meiltä löytyisi hallitilaa vaikka millaiselle halpahallille,eri asia on sitten, mistä asiakkaat.

  Logoon ehdottaisin lintujen kiikarointia sivuavaa aihetta tai sitten kanoottia joella. Tien mainostamisella ei tänne ketään pysäytetä.

 14. Entinen paikallinen
  16.2.2014 at 20:13

  No sitten tuo kanootti ja joki..jos saa pyytää..
  Onkos se Nurmisen halli Nurmisen omistama vai kunnan. Ja sekään ei kyllä ole Värtsilän KYLÄLLÄ. Ihan SIVUSSA sieltä.

 15. Elina
  21.2.2014 at 23:54

  Vielä melkein viikko aikaa suunnitella logo ja/tai lahjoittaa voittajalle tunti talkootyötä! Kaikki mukaan!

 16. Eira V
  27.2.2014 at 19:56

  Vieläkin ehtii! Ideat paperille/tietokoneelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *