Laulelot Joessa

Hotelli Joen valaistu kuusi ja ulkotulet tervehtivät synkkääkin synkemmästä illasta saapuvaa. Kahvikuppien kilinä toivotti tulijan tervetulleeksi ja kohta kajahti myös laulu. Tila alkoikin olla tupaten täynnä. Ei olleet ihmiset saaneet kyllikseen vielä joululaulujen laulamisesta, vaikka kauneimpia joululaulujakin oli jo kylällä laulettu.

Vesa Honkanen, Kuisma Lipponen ja Roderick Welch toivat oman mielenkiintoisen lisänsä yhteislaulun lomaan. Miten lahjakkaita ihmisiä kylältämme löytyykään! Rodi esitti omia joululaulujaan. Vesan ohjelmistoon kuului mm. Päivi Soikkelin runoihin tehtyjä lauluja, myös omia sävellyksiä. Varsinkin Joulumaisema jäi mieleen. Entiset ”Lautturit” Hannu ja Vesa lauloivat duettona Jouluyön. Laulamisen ilo tarttui esiintyjistä koko poppooseen. Eikä siihen vähiten vaikuttanut Elinan iloinen juonto.

Pian oli parituntinen hujahtanut ja minä ainakin” kiljuin” sydämeni kyllyydestä. Elina ehdotti uutta lauluiltaa jonkin muun aiheen ympärille eikä kenelläkään tuntunut olevan mitään sitä vastaan. Lämminhenkinen ja leppoisa ilta päättyi ”Arkihuolesi kaikki ” heittäen.

laulelot_joessa

Kuvassa soittamassa Vesa Honkanen ja Kuisma Lipponen. Taustalla Hotelli Joen emännistä Minna Hirvonen.
Kuva: Irene Peuhkurinen.

Share

7 comments for “Laulelot Joessa

 1. Olipa tosiaan mukava musiikillinen ilta- erilainen. Laulutkin olivat erilaisia ja sanat oli heijastettu seinälle useammalla eri kielellä, joista voi jokainen valita mieleisensä. Ja niinhän me tehtiin. Mekin möräkämmät lauluäänet uskalsimme pistää ”parastamme.” Irenellä on hyvä ja kuulas lauluääni – huomasin.

  Oli mahdollisuus myös olla hiljaa ja kuunnella. Sekä mahdollisuus ostaa hotellikahveja sieviltä tytöiltä. Kiitos että järjestitte.
  Hyvää musiikillista joulua kaikille. Ehkä vielä tavataan.
  Pusan Mirja kaikkien puolesta

 2. Lämpimät kiitokset hotelli Joen tytöille ja kaikille esiintyjille.Me kyläläiset iloitsemme,että olemme saaneet tällaiset iloiset,energiset yrittäjät,jotka keksivät järjestää piristystä talven pimeyteen.Oli ilahduttavaa,että väkeä oli tupa täynnä,vaikka kaikilla on omat joulukiireensä.
  ”Sydämeeni joulun teen” toteutui viimeistään tuona tiistai-iltana.

 3. Menolistalle ei tällä kertaa mahtunut Hotelli Joen laulu-ilta. Voin kuitenkin samaistua mielessäni Mirjan ja Sirkan kertomiin tunnelmiin. Minna ja Elina ovat monella tavalla taivaan lahjat Värtsilälle. Lausahdin jokin päivä sitten Elinalle: ”Olet Toivon kynttilä”. Eilen illalla jouluateriaa siellä nautittuani päätin lisätä tuohon: ”Minna, Sinäkin olet Toivon kynttilä”.

  Juuri sitä iloa ja tulevaisuuden uskoa, toivoa, me tarvitsemme! Vireään Värtsilään lisää vireyttä!!! Sävel on löytynyt, soittajat ja laulajat ovat lavalla, sovituksia syntyy, sävelet sytyttävät sydämiä!!!

  Kuka laittaisi kuultavaksemme ”Värtsilän laulun”?

 4. Irene, olisipa ollut hienoa olla mukana, tunnelma välittyi niin elävästi. Olisin istunut vieressäsi ”kiljumassa” sydämeni kyllyydestä.
  Kirkkokuoroiltoja muistellen.
  Arja-Leena

 5. Aasin sillan kautta: Tänä iltana on saatu kuulla käsittämättömän taitavaa musisointia. Venäläinen pianovirtuoosi, vasta 22-vuotias Daniil Trifonov, soitti Sergei Rachmaninovin suurta taitoa vaativan Piano Conserto No 2 c-mollin. Kokemus oli mieltä ylentävä.

  Helsingin Musiikkitalo sai ja jakoi kiitosta. Loppuun myyty sali antoi pitkät ja innostuneet aplodit.

 6. Katsoin ja ajattelin, että sainpa olla musiikkitalon konsertissa minäkin. Ihmeellisiin suorituksiin yltää ihmislapsi, kädet kävivät ja hiki valui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *