Kynttiläilta

Pirtajärveläiset kuulivat venetsialaisesta illasta ja ajatusta alettiin kehitellä eteenpäin. Eiköhän mekin! Kaikki mökkiläiset eivät vielä tunne toisiaan. Saavatpahan tilaisuuden tutustua toisiinsa! Naapureihin otettiin yhteyttä ja kaikki innostuivat asiasta. Päätettiin elokuun viimeisenä päivänä valaista mökkirannat ja toivottiin vain suotuisaa säätä.

IMG_0279 (2)

Sää suosi ja valmistelut olivat sujuneet suunnitelmien mukaan. Väkeä kertyi 15 henkeä. Lisäksi haettiin pelimanni, Kuisma Lipponen. Savusaunassa oli ensin miesten ja sitten naisten vuoro. Saunomisen päälle maistui rantakala Pirtajärven omista muikuista. Kalat olivat pienen siian kokoisia ja keitto oli onnistunutta. Ilta olikin jo pimentynyt sen verran , että jokainen sai käskyn palata omalle mökilleen kynttilöitä sytyttämään. Valitettavasti en saanut valaistusta järvestä kuvaa. Taito ei riittänyt. Kynttilöiden sytytys tapahtui juhlallisesti, kun vene kulki mökiltä mökille pelimannin soitellessa kauniita valsseja.

IMG_0287-001

Olikin kahvin aika. Tällä kertaa kokoonnuttiinkin sisätiloihin. Pöydässä komeili omenapiirakka ja mahtava kakku. Ilta jatkui soiton, yhteislaulun ja runon merkeissä. Vanhempi väki siirtyi jo yöpuulle, mutta nuoremmat taisivat jatkaa viihtyisää iltaa pidemmällekin.

6 comments for “Kynttiläilta

 1. Elokuu on paras tällaisen ihanan illan järjestämiseen. Varmaan teillä oli mukavaa ja ilmakin taisi suosia. Minäkin olen haaveillut musiikki-illan tai -päivän järjestämisestä omassa pihassa, mutta nyt häiritsee rakennelmat ja sorakasat. Ehkäpä joskus vaikka toisena kesänä. Pusan Mirja

 2. Nämä tällaiset tapaamiset ovat mukavia. Meilläkin oli
  omamme, jossa tutut ja tuntemattomat sulautuivat elokuun
  illassa leppoisaan seurusteluun ja ruokailuun. Musiikki
  antoi oivallisen lisätunnelman. Sisällä jatkoimme karaokella.

 3. Olipas ihanat päiväjuhlat naapurissa – todella kivat – ohjelmakin oli kivaa ja maisteltavaa runsaasti.Päivän sankari selviytyi hienosti ”tenteistä ja näytekappaleista hyvin hoidetulla pihalla. Kiitos kaikille juhlan onnistumiseen vaikuttaneille. Kiitos kiitos kiitos…..
  Olipas kivat pidot! Oli mukava nähdä ent. naapureita meidän tyttöjen leikki- ja koulukavareita pitkästä aikaa niitäkin jotka nykyisin eivät asu enää entisessä kotopihassaan.

  Pusan Mirja

 4. Olisipa mukava tietää jatkuuko tämä perinne
  Pirtajärvellä?

  Minne lie kesä taas ”karannut”, ollaan jo
  siinä vaiheessa, että monia mökkejä laitellaan
  talviteloilleen ja laitureilla vietetään ”venetsialaisia”
  kynttilöiden valossa.

  Itsekin olen kirjoittanut aiheesta tarinan nimeltä
  Valon yö/Värtsi 31.8.2013.

 5. Kesäkauden lopettajaisten kynttiläiltaa Pirtajärvellä vietimme jo kolmannen kerran.Onneksi sade taukosi ja saimme viettää upean illan.Oli taas mukava tavata mökkinaapureita saunomisen, maistuvien tarjoilujen,laulamisen ja jutustelun merkeissä.Lyhdyt mökkirannoilla , täysikuu sekä upea veteen heijastuva kuunsilta kruunasivat illan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *