Kuvakirjoja eläimistä

Kesälukemista lapsille
Karhuista lohikäärmeisiin

Tony Mitton/Russel Ayto: Jokin sauruksen tapainen
Hans de Beer: Pikku jääkarhu
Christa Kempter/ Frauke Weldin: Herra jänis ja rouva karhu
Lasten Keskus 2013

Jokin sauruksen tapainen

Jokin sauruksen tapainen Aikojen alussa, litisevällä suolla, syntyy munasta pieni lohikäärme. Mutta missä sen äiti on? Ei kukaan suuri dino tunnusta poikasta omakseen. Marssi jatkuu ja toivo alkaa olla mennyttä, mutta vielä on korkealla vuorella luola, josta pursuaa savua ja tulta…

Jokin sauruksen tapainen on kunnianhimoisesti kuvitettu vaellustarina ja lapselle on tietysti tärkeää, että lopussa odottaa idylli ja kaikki ratkeaa hyvin päin.

Pikku jääkarhu

Pikku jääkarhuPieni jääkarhu on ehtinyt seikkailla lukuisissa kuvakirjoissa ja aina on teemana toisista välittäminen ja hyvän tekeminen. Nyt pikku jääkarhu joutuu todistamaan valaiden ahdinkoa, kun ne ovat saarroksissa jäälauttojen keskellä. Mutta eivätpä pieneltä jääkarhunpojalta lopu niksit ja loppu on onnellinen.

Tällainen kirja tuo raikkaan tuulahduksen vaikka kesähelteellä luettuna. Lisäksi on tärkeää, että lapselle tarjotaan loppuidylli ja kaiken kääntyminen parhain päin.

Herra jänis ja rouva karhu

Herra jänis ja rouva karhuHerra Jäniksellä on syntymäpäivä. Mutta mitä kummaa, jänis ei kutsu vieraita. Se haluaa viettää synttärin ystävänsä Rouva Karhun kanssa puhtaassa kodissa ja kaikessa rauhassa. Mutta minkäpäs sille voi, että paketteja tulee ystäviltä ihan tulvimalla ja karhusakki tuppaa vielä hauskuttamaan.

Kirjan kuvitus on herttaisen lämmintä ja koko tarina, vaikka ei sisällä erityisiä ”koukkuja” on hellyttävä.

 

2 comments for “Kuvakirjoja eläimistä

  1. Kiitos kirjavinkeistä.Lapsille lukeminen on mieluisaa puuhaa.
    On kiva nähdä kuinka kuulijat kykenevät menemään kokonaan näihin luettuihin tarinoihin ja satuihin.

    Tekee hyvää välillä meille aikuisillekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *