Yhteydet paranee?

Säännöllinen kansainvälinen bussiyhteys Petroskoin ja Joensuun välillä alkaa elokuussa. Ensimmäinen bussivuoro lähtee Petroskoista tämän viikon perjantaina 2. elokuuta.

Bussireitin viralliset avajaiset pidetään kuitenkin vasta 8. elokuuta, ilmoitti Karjalan tasavallan Karelavtotrans-liikenneyritys.

Bussi kulkee kolme kertaa viikossa torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Petroskoista se lähtee klo 5:30 ja saapuu Joensuun linja-autoasemalle klo 11:00 paikallista aikaa. Joensuussa bussi ajaa myös kaupungin kauppatorille ja Prisma-supermarketin luokse.

Joensuun linja-autoasemalta bussi lähtee klo 17:00 ja pysähtyy myös torille ja Prisma-marketille. Se saapuu Petroskoihin klo 00:30 Moskovan aikaa.

Bussilippu Petroskoista Niiralaan maksaa 650 ruplaa eli 15 euroa ja Tohmajärvelle 700 ruplaa eli 16 euroa. Petroskoista Joensuuhun matkustaa 20 eurolla eli 870 ruplalla.

Lähde: Karjalan Sanomat.

 

2 comments for “Yhteydet paranee?

 1. Otsikon kysymysmerkille hiukan taustaa.. ehkä rajanylitys sujuu sitten maantietä pitkin sutjakammin.

  Uutinen Karjalaisen verkkosivulta 4.5.2013

  ”Venäjän rautateiden kaukoliikenneosakeyhtiö perui vappuaattona ostosjuna Petroskoista Joensuun kautta Kuopioon. Junan piti lähteä Petroskoista torstaina kello 23 ja Kuopioon juna olisi saapunut perjantaiaamuna. Takaisin ostosjuna olisi lähtenyt samana iltana.

  Venäjän rajaviranomaisten kirjeen mukaan rajaylityspaikalla Värtsilässä ja Svetogorskissa ei ole tarvittavaa infrastruktuuria ottaa vastaan matkustajaliikennettä.

  Niiralan raja-aseman vuoropäällikön Isto Ojalan mukaan tieto junan peruuntumisesta tuli Niiralan raja-asemalle vain kaksi päivää ennen junan oletettua saapumista. Junan oletettuun saapumiseen oli varauduttu vahvistamalla henkilöstöä”.

 2. Niirala-Petroskoi välinen tieyhteys on loistavassa kunnossa poislukien alkupätkää rajalta Sortavalaan.

  Matka Karjalan pääkaupunkiin omalla autolla taittuu alle neljässä tunnissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *